Site icon Hallocy

Θυελλώδης η αποψινή νύχτα-Αναμένονται σφοδροί άνεμοι σε όλη την χώρα

Θυελλώδης αναμένεται η αποψινή νύχτα, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για απόψε και μέχρι αύριο το πρωί πολύ ισχυρούς ανέμους, που κατά τη διάρκεια της νύχτας μάλιστα θα καταστούν σφοδροί.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας επηρεάζεται από το βαρομετρικό που επηρεάζει την Ελλάδα και το οποίο βρίσκεται στο Αιγαίο, κινούμενο βορειοανατολικά προς την Τουρκία και δίνοντας τους αποψινούς ισχυρούς ανέμους. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης.

Οι βροχοπτώσεις δεν αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ενώ λόγω των ανέμων οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά πιο ψηλές από τις προηγούμενες νύχτες.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά, στους 12 στα ανατολικά παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.

Το μενού του καιρού για όλες τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένονται το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή και στα ημιορεινά, και συγκεκριμένα σε υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα.

Πάντως, οι βροχοπτώσεις δεν θα είναι της έντασης εκείνης, που να κρίνεται απαραίτητη η έκδοση κίτρινης προειδοποίησης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σημειώνεται πάντως ότι από το Σάββατο έρχεται νέο βαρομετρικό, που θα πλησιάσει ακόμα πιο κοντά την Κύπρο, φέροντας μαζί του βροχές και καταιγίδες, με φαινόμενα που την Δευτέρα αναμένονται να είναι πιο έντονα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Το απόγευµα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται µεµονωµένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και αργότερα ισχυροί και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι κυµατώδης.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης και στα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε κάποιες υπήνεµες περιοχές δεν αποκλείεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ, για να καταστούν µετά το µεσηµέρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης και στα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης, για να καταστεί αργά το απόγευµα γενικά κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήματα αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Το Σάββατο αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά, ενώ το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο και στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Χιόνι ή χιονόνερο αναµένεται στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί κάτω
από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Exit mobile version