Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου

Πάγωσε η Κύπρος – Η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα η χθεσινή – Μείον 9 στο Τρόοδος, μηδέν στη Λευκωσία

Η πιο κρύα νύχτα ήταν η χθεσινοβραδινή στη Λευκωσία με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με Λειτουργό της Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, χθες το βράδυ καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την Κύπρο με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κάποιες ορεινές περιοχές.

Όσον αφορά, τον Πρόοδρομο ο Λειτουργός της Υπηρεσίας σημείωσε πως δεν καταγράφηκε χθες η χαμηλότερη η θερμοκρασία αλλά την περασμένη Τρίτη.

Στον Όλυμπο ωστόσο, το θερμόμετρο χθες το βραδύ κατέγραψε μείον 9 βαθμούς Κελσίου, Θερμοκρασία η οποία είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στην Κύπρο αυτό τον χειμώνα.

O καιρός σήμερα
Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος για να καταστεί αργότερα κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά στα δυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη για να καταστεί το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά τοπικά και στα ηµιορεινά το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, δυνατό να πέσουν λίγες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά στα δυτικά παράλια θα πνέουν παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου γενικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή και µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, για να κυµανθεί σε κάποιες περιοχές λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Το βράδυ αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:
Κλειστός για την τροχαία κυκλοφορία είναι ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση παραμένουν οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού.

Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, στο δρόμο από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα, εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι Παναγιάς – Ασπρογιάς, Παναγιάς – Στατός Άγιος Φώτιος και Στρουμπιού – Τσάδας.

Όλοι οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους είναι ολισθηροί, ενώ ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Επαρχία Λεμεσού:
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Πλατρών – Τροοδίτισσας

Περιοχή Μόρφου:
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών
Πεδουλά – Μουτουλά
Πεδουλά – Κύκκου

Επαρχία Λευκωσίας:
Φτερικουδίου – Άλωνας
Άλωνας – Πλατανιστάσας
Παλαιχωρίου – Φαρμακά
Φαρμακά – Οδούς
Φαρμακά – Γουρρίου
Πολυστύπου – Λαγουδερών
Άλωνας – Πολυστύπου
Παλαιχωρίου – Αγρού
Άλωνας – Αγρού
Λαγουδερών – Χανδριών
Λαζανιά – Μαχαιρά
Μαχαιρά – Κιονιών

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί είναι οι δρόμοι:
Καλοπαναγιώτη – Μουτουλλά
Αγίου Δημητρίου – Παλιόμυλου – Λεμύθου – Καμιναριών – Τριών Ελιών
Καλοπαναγιώτη – Γερακιών – Κύκκου
Κακοπετριάς – Καρβουνά
Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας

Σε διάφορα σημεία στους δρόμους Γουρρίου – Λαζανιά και Γουρρίου – Φικάρδου υπάρχει παγετός.
Στην αστική περιοχή Λεμεσού, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, σήμερα θα αρχίσουν εργασίες αντικατάστασης των ορμών διαστολής στη βόρεια γέφυρα του κόμβου Μέσα Γειτονιάς, στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η βόρεια γέφυρα στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λευκωσία, θα είναι κλειστή και η τροχαία κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αντίθετη κατεύθυνση, η οποία λειτουργεί με αμφίδρομη τροχαία κίνηση.

Οι εργασίες αναμένεται να αποπερατωθούν στις 20 Ιανουαρίου, 2019.
Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.
Υπενθυμίζουμε ότι, λόγω των βροχοπτώσεων ή του παγετού, σε πολλές περιοχές οι δρόμοι είναι επικίνδυνα ολισθηροί και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης