Site icon Hallocy

Ανδρέας Γιόρτσιος: Τι λέει για τα νούμερα του Happy Hour που ξεπερνούν της Χριστιάνας Αριστοτέλους

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της απογευματινής εκπομπής του ΡΙΚ, «Happy Hour», Αντρέας Γιόρτσιος διανύει την ωραιότερη επαγγελματική φάση της ζωής του και μιλά στο TV Mania και στον Κωνσταντίνο Χάμπαλ για τους στόχους του για τη νέα χρονιά και για τον ανταγωνισμό.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεις κάτι δικό σου που να μην έχει σχέση με δελτίο ειδήσεων. Ήταν στοίχημα για σένα η είσοδός σου στην απογευματινή ζώνη;
Στοίχημα, ρίσκο μπορείς να το πεις όπως θέλεις. Τα τελευταία επτά χρόνια έκανα τρεις πιλότους εκπομπών και προτάσεις για άλλου είδους εκπομπές. Ακόμη κι όταν ήμουν στα δελτία ειδήσεων. Καμία από αυτές δεν προχώρησε στο στάδιο της υλοποίησης. Όταν ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης μού έκανε την πρόταση να αναλάβω την απογευματινή ζώνη το είδα ως την ευκαιρία που δεν μου έδωσε κανένα από τα κανάλια στα οποία είτε είχα παρουσιάσει ιδέες, είτε πιλότους. Ήταν, λοιπόν, ένα στοίχημα κυρίως με τον εαυτό μου που ήθελα να κάνω στην τηλεόραση κάτι διαφορετικό.

Σε χαροποιεί το γεγονός ότι κατάφερες να κάνεις την ανατροπή και να προηγηθείς της Χριστιάνας Αριστοτέλους που κρατά, μέχρι στιγμής, σε γενικό σύνολο, τα ηνία;
Την πρώτη φορά που μου έστειλαν τα νούμερα τηλεθέασης ότι η εκπομπή ήταν πάνω από τη Χριστιάνα, ρώτησα μήπως έκαναν λάθος. Παρακολουθώ τα νούμερα αλλά ως εργαλεία. Βλέπω τη δυναμική του «Happy Hour» και τη σταθερή ανοδική πορεία της εκπομπής. Και ως εργαλείο χαίρομαι όπως είπα ότι τα νούμερα δείχνουν ότι το εγχείρημα αυτό τυγχάνει μίας μεγάλης αποδοχής για το κοινό της ζώνης αυτής. Αλλά οι όποιες αποφάσεις για την εκπομπή, τη δομή και το περιεχόμενό της δεν λαμβάνονται με βάση τα νούμερα.

Πώς βιώνεις τον ανταγωνισμό;
Δεν μπήκα φέτος στην τηλεόραση. Όπως βίωνα τον ανταγωνισμό τόσα χρόνια έτσι και τώρα. Δεν ξυπνώ πάντως το πρωί με το άγχος να δω τον πίνακα με τα νούμερα. Δεν παρακολουθώ τι κάνει ο ανταγωνισμός γιατί το «Happy Hour» είναι ένα εντελώς διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν.

Σε φοβίζει;
Εμένα όχι. Αυτόν τον φοβίζω εγώ;

Από την αρχή της σεζόν, πριν ακόμα κάνεις πρεμιέρα θυμάμαι που δήλωνες ότι τα νούμερα δεν ήταν αυτοσκοπός σου…
Σκοπός μου ήταν να γίνει πράξη αυτό που είχα στο μυαλό μου όσο καλύτερα γίνεται. Με τα δεδομένα, λοιπόν, που είχα στα χέρια μου αυτό έγινε. Σου θυμίζω ότι τα νούμερα τον πρώτο καιρό θα τα χαρακτήριζε κάποιος απογοητευτικά. Δεν τα έλαβα υπόψιν.

Το ίδιο ισχύει και σήμερα που τα μηχανάκια δείχνουν διψήφιους αριθμούς για το «Happy hour»;
Ναι, τίποτε από ό,τι γίνεται στο «Happy Hour», δεν το καθορίζουν τα νούμερα έστω κι αν είναι διψήφια. Επειδή έχω το γενικό πρόσταγμα, την αρχισυνταξία, σε μένα επαφίεται το τι παρουσιάζεται και πώς. Δεν έχει αλλάξει για παράδειγμα ο τρόπος που γίνονται τα ρεπορτάζ της συνεργάτιδος μου Έλενας Σοφοκλέους στα οποία παρουσιάζονται με θετικό μήνυμα ανθρώπινες ιστορίες. Εξελίχθηκαν, όμως, τα παιχνίδια και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Ιάσονος αλλά αυτό ούτως ή άλλως ήθελε χρόνο να γίνει μέχρι να μάθει ο ένας τον άλλο.

Exit mobile version