Site icon Hallocy

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα-Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι το βράδυ της Τρίτης

Κίτρινη προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού για βροχές και τοπικές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κίτρινη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις δέκα απόψε Δευτέρα, μέχρι τις δέκα το βράδυ της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση και για την εκδήλωση ισχυρών ανέμων κυρίως στα παράλια.

Όσον αφορά τον καιρό αναλυτικά, τις επόμενες μέρες η κακοκαιρία θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα και θα κρατήσει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Εξάλλου την Παρασκευή θα σημειώσει εκ νέου μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεµα, κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, µέχρι θυελλώδης, 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης και τοπικά µέχρι τρικυµιώδης.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Από αργά το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Η κατάσταση του οδικού δικτύου
Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι ακόλουθοι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος:

Καρβουνά – Τροόδους

Πλατρών – Τροόδους

Προδρόμου – Τροόδους

Τροοδίτισσας –Τροόδους

Στις πιο πάνω περιοχές επικρατεί ομίχλη και σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους ανέρχεται στα 50 εκατοστόμετρα, ενώ το ύψος των χιονιών στον Όλυμπο ανέρχεται στα 70 εκατοστόμετρα.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός για την τροχαία κυκλοφορία παραμένει ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα.

Στις αστικές περιοχές όλων των επαρχιών και στους αυτοκινητόδρομους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές ανά το Παγκύπριο, προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Exit mobile version