Site icon Hallocy

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η Κύπρος-Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή. Νέο βαθύ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τρίτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο, κυρίως αρχικά, να πέσουν τοπικές βροχές ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνι στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα προσήνεµα και ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι ενώ τη νύκτα αναµένεται χιονόπτωση και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία την µέρα θα κυµανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα µε τη ∆ευτέρα, που είναι και κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά από το βράδυ αναµένεται να σηµειώσει αισθητή πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση για να κυµανθεί πολύ πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει άνοδο για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 47 εκατοστά

Exit mobile version