Site icon Hallocy

Αυτός είναι ο εναλλακτικός τρόπος λουσίματος που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά που δεν λαδώνουν!

Σε ένα ιδανικό κόσμο τα φυσικά έλαια που παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες του κρανίου θα κατέληγαν μέχρι την άκρη της τρίχας και έτσι η καθεμία από εμάς θα είχε ένα συγκεκριμένο τύπο μαλλιών. Τα τελευταία χρόνια το στρες και οι τεχνικές διεργασίες έχουν αλλάξει την ποιότητα των μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίσουν διπλά προβλήματα στα μαλλιά τους-άλλο στη ρίζα άλλο στην άκρη-. Μήπως και η συνδυαστική χρήση σαμπουάν είναι το μυστικό για τέλεια μαλλιά;

Double Trouble

Όταν εννοούμε διπλά προβλήματα στα μαλλιά, αναφερόμαστε σε συνδυασμό τύπων μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, πλέον η πλειοψηφία των γυναικών εμφανίζει διαφορετική υφή και όψη σε ρίζα και άκρη. Αυτό που παρατηρείται πιο συχνά είναι το τριχωτό να τείνει να είναι λιπαρό και τα μήκη να είναι ξηρά και απείθαρχα. Η νέα τάση λοιπόν στην περιποίηση των μαλλιών είναι το double shampooing ή πιο απλά η χρήση δυο διαφορετικών σαμπουάν κατά τη διάρκεια του ίδιου λουσίματος. Βέβαια το ερώτημα είναι ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός για αποκτήσεις τα ιδανικά μαλλιά. Ξεκίνα λοιπόν ως εξής:

Αναγνώρισε τον ακριβή τύπο σου για την ακρίβεια άσε τα μαλλιά σου άλουστα 3 μέρες για να είσαι αντικειμενική και να βγουν προς τα έξω τα προβλήματα σε κάθε σημείο της τρίχας.

Αν έχεις πολλή χοντρή τρίχα ή σγουρά μαλλιά μπορείς να λούζεσαι 2 φορές ή 1 φορά την ημέρα. Ξεκίνα με ένα καθημερινό σαμπουάν ή καθαριστικό σαμπουάν και χρησιμοποίησε το μόνο στις ρίζες. Περιόρισε τον αφρό μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προτίμησε για το δεύτερο χέρι ένα σαμπουάν με μαλακτικές ιδιότητες και χρησιμοποίησε το ρίζα-άκρη. Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά για να διατηρήσεις την ελαστικότητα της μπούκλας τότε χρειάζεσαι ένα αντίστοιχο προϊόν.

Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή φθαρμένα από συνεχής βαφές και αντιμετωπίζεις παράλληλα πρόβλημα ξηροδερμίας στο τριχωτό, τότε χρειάζεσαι ένα εξειδικευμένο προϊόν για τις ρίζες. Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου ώστε να σε κατευθύνει σωστά. Θα καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα του κεφαλιού. Συνέχισε με μια σειρά η οποία προστατεύει τις χρωστικές των βαμμένων. Η ειδική σύνθεση έχει χαμηλό ph και δεν ξεθωριάζει το χρώμα στα μήκη των μαλλιών.

Αν τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα, λεπτά με τάση λιπαρότητας στη ρίζα και σπασμένες άκρες τότε το διπλό λούσιμο είναι ιδανικό για εσένα. Καθάρισε το τριχωτό με ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και στην συνέχεια απόφυγε την μάσκα /conditioner (τα οποία βαραίνουν extra το χτένισμα σου) χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν με extra ενυδατική σύνθεση. Προσπάθησε ο αφρός του καθαριστικού προϊόντος να φτάσει και στα μήκη αυτή τη φορά.

Exit mobile version