Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Θλίψη για τον πάππου Κόκο από την Λάρνακα – Έφυγε φτωχός, μόνος και αβοήθητος – Φωτογραφίες

Ήταν η γνωστή αγαπημένη φιγούρα της Λάρνακας. Ο παππούς Κόκος με το ποδήλατο. Έτσι τον αποκαλούσαν στην πόλη του Ζήνωνα.

Ένας άνθρωπος μόνος, χωρίς οικογένεια που ζούσε σε ένα σπίτι τρώγλη. Τον αγαπούσαν όμως και τον βοηθούσαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες τον μετέφεραν σε γηροκομείο, λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου στον οποίο ζούσε, στην οδό Κίμωνος στη Λάρνακα.

Όμως ο ίδιος δεν τον δέχθηκε ποτέ.

Το έσκαγε κάθε τρεις και λίγο για να βρεθεί πίσω στο σπίτι του, το οποίο έμπαζε από παντού. Ειδικά τώρα τον χειμώνα ήταν αδιανόητο να μένει άνθρωπος εκεί, μέσα στην παγωνιά.

Για τον ίδιο όμως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είχε σημασία παρά μόνο να βρίσκεται εκεί. Σ’ αυτό το παγερό μέρος, που η καρδιά του μόνο εκεί έβρισκε ζεστασιά.

Το τραγικό τέλος
Για τον παππού Κόκο, τον Γιώργο Μαυρομμάτη, η σημερινή Κυριακή δεν ξημέρωσε ποτέ. Έφταιξε, λένε, ένα αναμμένο αποτσίγαρο. Το τελευταίο που πρόλαβε να καπνίσει.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε τα ξημερώματα από τσιγάρο και φαίνεται να επεκτάθηκε εξαιτίας γκαζιού που βρισκόταν εντός του σπιτιού.

Ο 76χρονος, ίσως προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν πρόλαβε καν να βγει από το σπίτι, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην προσπάθεια του αυτή φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος.

Όταν οι γείτονες αντιλήφθηκαν τη φωτιά, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έφθασε αμέσως με δύο οχήματα.

Ήταν όμως αργά…

Με την κατάσβεση της φωτιάς, αντίκρισαν το φρικτό θέαμα, το απανθρακωμένο πτώμα του παππού Κόκου.

Οικογένειά του…η γειτονιά
Ο γνωστός παππούς με το ποδήλατο, ο παππούς Κόκος, μπορεί να ήταν μόνος στη ζωή, όμως είχε δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούσαν γι’ αυτό που ήταν.

Γείτονες και ντόπιοι, εκεί στη Λάρνακα που τον γνώριζαν, τον επισκέπτονταν και τον βοηθούσαν.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από το πρωί, άνθρωποι που γνώριζαν τον αγαπημένο παππού εκφράζουν θλίψη και πόνο τόσο για το θάνατό του, όσο και για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του.

Αυτές είναι μερικές από τις αναρτήσεις…

Σε μια κοινωνία που νοσεί. Στο καλό φίλε, παππού Γιώργο!!!!R.I.P

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης