Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Αυξάνονται ραγδαία οι άστεγοι στην Κύπρο – “Θα σου σπάσω τα μούτρα σου. Θα σε σάσω καλά…” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Της Άντρης Αντωνίου

Eν έτη 2019 κάποιοι συμπατριώτες μας είναι άστεγοι. Το παγκάκι γίνεται κρεβάτι, η παράγκα μετατρέπεται σε σπίτι και παραμένουν απροστάτευτοι μπροστά στις απειλές για έξωση.. Η κάμερα του Αlpha βρέθηκε στη Λεμεσό και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες από ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν τίποτα έχουν όμως αξιοπρέπεια και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να μας μιλήσουν χωρίς όμως να φαίνεται το πρόσωπο τους.

Ο κύριος Κώστας εδώ και ένα χρόνο μη μπορώντας να πληρώσει το ενοίκιο του ζει σε μια αυτοσχέδια παράγκα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης”

“Πριν είχα ενοικιασμένο σπίτι άλλα τώρα είναι αδύνατον. Πιάνω μια σύνταξη 473 ευρώ πως θα ενοικιάσω; Άφησα και τα έπιπλα μου και όλα και έφυγα γιατί το χρωστούσα του κόσμου. Τον ιδιοκτήτη εδώ τον ήξερα από πριν όταν εργαζόμουν και επειδή εκτιμά αυτή τη φιλία μου είπε ο ίδιος να μου κάνει αυτή την παράγκα Αμισθί χωρίς να πληρώσω τίποτε”

ΑΣΤΕΓΟΙ

Άλλη μια τραγική περίπτωση είναι αυτή του κύριου Aντρέα, εδώ και ένα χρόνο ζει σε ένα κοντέινερ μέσα στο κρύο και την παγωνιά, χωρίς καν τα απολύτως απαραίτητα. Εργαζόταν ως υπάλληλος σε μια εταιρεία, όταν έχασε τη δουλειά του αναγκάστηκε να αφήσει και το σπίτι του, για ένα μεγάλο διάστημα έμενε σε κρεβατάκια της θάλασσας ενώ στη συνέχεια έμενε στο αυτοκίνητο για 6 μήνες, μέχρι που βρήκε μια δουλειά με το μεροκάματο και ο πρώην εργοδότης του, του παραχώρησε ένα κοντέινερ για να μείνει.

“Μπαίνουν τα νερά μέσα, υγρασία πολλή. Υπάρχουν πολλοί ποντικοί, κάτι σεντόνια που είχα μου τα φάγανε, πέταξα πολλά ρούχα γιατί από ποντίκια έγιναν όλα άχρηστα, τα ρούχα τα βάζω σε μια σίκλα και τα πλένω βάζω σκόνη και φουσκώνουν και τα απλώνω όπως παλιά. Έχω και ένα μικρο γκαζάκι και κάθομαι έξω και κάνω το φαγητό μου εκεί.. τι θα κάνω…Να φύγω από εδώ δύσκολο αν δεν βρω κάτι άλλο.”

ΑΣΤΕΓΟΙ

Στο έλεος των απειλών του ιδιοκτήτη του διαμερίσματός τους βρέθηκα και τρία ορφανά αδέλφια ηλικίας 19-22 ετών. Ενοικιάζουν εδώ και 5 χρόνια ένα διαμέρισμα σε συνοικισμό της Λεμεσού για το ποσό των 320 ευρώ, τους τελευταίους μήνες ο ιδιοκτήτης θέλει να τους κάνει έξωση με διάφορες προθέσεις

“Ο ιδιοκτήτης ζητά αύξηση στο ενοίκιο, θέλει να μας βγάλει έξω για να το ενοικιάσει σε μεγαλύτερη τιμή γιατί εμείς λόγω του ότι είμαστε λήπτες ΕΕΕ δεν μπορούμε να πληρώσουμε το συγκεκριμένο πόσο. Μας είχε προειδοποιήσει και μας είπε πριν 3 μήνες ότι το ήθελε γιατί ήταν να λογιάσει την κόρη του εμείς του είπαμε ότι χρειαζόμαστε χρόνο γιατί είμαστε τρία παιδιά μικρά σε ηλικία και θα αφήσει τρία παιδιά στο δρόμο και λέω ότι θα μας αφήσει στο δρόμο γιατί είμαστε ορφανοί εγώ ήμουν 15 χρονών όταν πέθανε η μαμά μου”

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή Αlpha Ενημέρωση:

alphanews.live

Διαβάστε επίσης