Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου

Τι έδειξε η νεκροτομή για το θάνατο του παιδιού στη Λεμεσό

Σε πνευμονία με σηψαιμία από τη γρίπη Α’οφείλεται ο θάνατος του ενάμιση έτους βρέφους που άφησε την περασμένη Δευτέρα την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε το πρωί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Μάριο Ματσάκη διαφάνηκε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία από τη γρίπη Α’.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροτομή ήταν προγραμματισμένη να διενεργηθεί χθες Τρίτη, ωστόσο οι γονείς του παιδιού ζήτησαν όπως εκτός από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, παρόν στην νεκροτομή να είναι και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας.

Σημειώνεται επίσης ότι το άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από ιδιώτη παιδίατρο με συμπτώματα πνευμονίας, ενώ βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Το αγοράκι συνόδευσαν στο ασθενοφόρο παιδίατρος, αναισθησιολόγος και νοσηλευτής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου να το κρατήσουν στη ζωή, αυτό εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης