Site icon Hallocy

«24 ΩΡΕΣ» με τους «Αγγέλους» του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Βαρνάβας»

Ένας επίγειος παράδεισος που φιλοξενεί όμορφους και σπάνιους «αγγέλους» με αθώες ψυχές, εγκλωβισμένες σε σώματα που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 21.15, χτυπά την πόρτα του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Βαρνάβας» στο Λιοπέτρι, όπου δάσκαλοι, γονείς και μικροί ήρωες-αγωνιστές, οι οποίοι γεννήθηκαν με εγκεφαλοπάθειες, αυτισμό και σύνδρομα, υποδέχονται τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και την ομάδα του, έτοιμοι να παρουσιάσουν την καθημερινότητά τους, να εκφράσουν τα ποικίλα συναισθήματά τους και να ξεκινήσουν μία συζήτηση-εξομολόγηση σε ανθρώπινο και φιλικό επίπεδο.
Μία ιδιαίτερη εκπομπή αφιερωμένη σ’ ένα άλλο κόσμο, πιο φωτεινό, γεμάτο παιδικά χαμόγελα και φωνές, αλλά και εκπαιδευτικούς πανέτοιμους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν κάθε ώρα και κάθε στιγμή παιδιά με αναπηρίες, όρεξη για ζωή, πρόοδο και αγώνα.

Δάσκαλοι με απέραντες δόσεις αγάπης και υπομονής που με κάθε ευκαιρία δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι προσφέροντας εισπράττουν χαμόγελα γεμάτα ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό. Άνθρωποι που έχουν αναγάγει το επάγγελμά τους σε λειτούργημα και βρίσκονται συνειδητά και υπεύθυνα σ’ ένα χώρο όπου βασιλεύει η ανιδιοτελής αγάπη.
Οι «24 ΩΡΕΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, φέρνουν σε πρώτο πλάνο ακόμη και τους ίδιους τους γονείς που -με μόνιμη θλίψη στα μάτια, αλλά ταυτόχρονα και ένα διαρκές χαμόγελο στα χείλη- αποφάσισαν να αφιερώσουν όλη τους τη ζωή στη φροντίδα των παιδιών τους, χωρίς να βαριαναστενάζουν και να μεμψιμοιρούν. Έχουν συμφιλιωθεί με την απρόσμενη δοκιμασία που τους έφερε η ζωή και παραδέχονται ότι αυτά τα παιδιά είναι κυριολεκτικά η προσωποποίηση της αγάπης και της αθωότητας.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του ετοιμάζονται να βιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα σ’ ένα πολύωρο γύρισμα που θα καταγράψει ανθρώπινες στιγμές, φωτεινά παιδικά χαμόγελα και βλέμματα που δεν υπάρχει περίπτωση να τα αντικρίσεις και να μην τα συμπαθήσεις… αλλά και να μην κάνεις μία μικρή παύση για να ξεκινήσεις ένα εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σου. Ο λόγος; Για να αντιληφθείς ότι αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται τη λύπηση κανενός, αλλά μια τεράστια και παρατεταμένα ανοικτή αγκαλιά αγάπης, κατανόησης και στήριξης!
«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 21.15 από τον ALPHA Κύπρου.

Exit mobile version