Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει το δυόμιση ετών κοριτσάκι-Υπέστη νευρολογική βλάβη

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου το δυόμιση ετών κοριτσάκι που προσβλήθηκε από τη γρίπη Α’.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, το παιδί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ παρακολουθείται στενά από τους ιατρούς και γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι έχει υποστεί νευρολογική βλάβη.

Πιθανό νέο κύμα γρίπης

Σύμφωνα πάντως με αρμόδια πηγή δεν παρατηρείται επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων γρίπης Α’, και η ροή των πολιτών που εισρέουν στα νοσοκομεία, αντιμετωπίζοντας την συγκεκριμένη γρίπη είναι σταθερή.

Πλέον δεν υπάρχει η έξαρση της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψει νέο κύμα γρίπης τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι είκοσι πέντε σοβαρά περιστατικά γρίπης Α’ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Από αυτά, προέκυψαν τέσσερις θάνατοι. Πρόκειται για το παιδάκι που απεβίωσε στις αρχές τις εβδομάδας και τρεις ενήλικες. Δέκα από τα περιστατικά αυτά χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεκαοκτώ από τους 25 αυτούς ασθενείς είχαν προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου όπως σακχαρώδη διαβήτη, άσθμα, χρόνια αναπνευστική ή αιματολογική νόσο. Οι ηλικίες των σοβαρών περιστατικών κυμαίνονται από 20 μηνών έως και 91 ετών με διάμεση ηλικία 59 ετών.

ΒΙΝΤΕΟ:Τα συμπτώματα, τα μέτρα πρόληψης και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Διαβάστε επίσης