Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Η ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα, από απόψε μέχρι και την Παρασκευή.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 49 εκατοστά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, σε αρκετές περιοχές, ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Αργά τη νύκτα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα τοπικά λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσουν χιόνια.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης