Site icon Hallocy

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την Γρίπη Α

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα Γρίπης Α. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε χθες τους 7 με πιο πρόσφατα θύματα ένα 34χρονο και μια 75χρονη.

Χθες το έβδομο θύμα του ιού ήταν 75χρονη γυναίκα που “έσβησε” στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Η άτυχη γυναίκα είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, σύμφωνα και με το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ξημερώματα Τετάρτης άφησε τη τελευταία του πνοή και ο 34χρονος Σταύρος Γεωργίου από τη Λάρνακα όπου νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους οικείους του ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία αφού όπως αναφέρουν ο 34χρονος έσπευδε στο Νοσοκομείο Λάρνακας επειδή δεν ένιωθε καλά και απλά του έδιναν αντιπυρετικά. Ο 34χρονος δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα υγείας.

Ρουμανία

Στη Ρουμανία καταγράφεται ένας μεγάλος αριθμός θανάτων από τον ιό της Γρίπης Α φτάνοντας τους 91, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας.

Τα δύο τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό της γρίπης τύπου Α, που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι δύο άνδρες από την Πράχοβα και το Βουκουρέστι, που δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.
Το Υπουργείο Υγείας οχυρώνεται με έκτακτα μέτρα  για να μπορέσει να αντιμετωπίσει νέα πιθανή έξαρση του φαινομένου, όπως είχε δηλώσει την Τρίτη η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Μαριά Κολιού.

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν από την ευρεία σύσκεψη των ιατρικών υπηρεσιών, είναι η ενίσχυση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με επιπλέον προσωπικό κατά τις ώρες αιχμής αλλά και ο εφοδιασμός περισσότερων φαρμάκων.

Δρ. Μαρία Κόλιου, Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Μακάρειου
Μέχρι στιγμής έχουμε επάρκεια σε φάρμακα αλλά αν συνεχίσει το κύμα θα χρειαστούμε επιπλέον ποσότητες τις οποίες ήδη είμαστε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε.“

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν αφορούν σε όλες τις επαρχίες και ήδη ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών έχει αυξηθεί.

alphanews.live

Exit mobile version