Site icon Hallocy

Άτομο με νοητική υστέρηση ο 21χρονος που σκότωσε τον Κόκο

Η υπόθεση σε σχέση με το έγκλημα σε βάρος του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη ορίστηκε για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στις 8 Απριλίου

Ατομο με βαριάς μορφής νοητική υστέρηση χαρακτήρισε τον 21χρονο κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία του Κόκου Μαυρομμάτη στη Λάρνακα ο δικηγόρος υπεράσπισης Θέμης Θωμά. Κατά τη χθεσινή διαδικασία παραπομπής του κατηγορουμένου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λ/κας, ο δικηγόρος του 21χρονου είπε ότι ο πελάτης του είναι άτομο που δεν αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα, εξ ου και ζήτησε ειδική μεταχείριση κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 8 Απριλίου, οπότε ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσής του ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Ο κ. Θωμά ζήτησε να χορηγείται στον κατηγορούμενο η φαρμακευτική αγωγή που ήδη λαμβάνει εξαιτίας των προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα εισηγήθηκε ο 21χρονος να μεταφερθεί, εάν είναι δυνατόν, σε πτέρυγα των φυλακών χωρίς βαρυποινίτες, προκειμένου να μην τύχει κακής μεταχείρισης από άλλους κατάδικους και συγκεκριμένα στην πτέρυγα 10.

Επτά κατηγορίες

Ο Μ.Χ., 21 χρόνων, από τους Αγ. Αναργύρους αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες. Η πιο σοβαρή αφορά την ανθρωποκτονία του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη, δηλαδή ότι με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο του γέροντα, ποδοπατώντας τον στο στήθος μέχρι να πεθάνει… Επιπλέον, κατηγορείται για εμπρησμό κατοικίας (προκάλεσε ζημιές 1.300 ευρώ στο φτωχικό του θύματος), ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπή. Τα αδικήματα έγιναν τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου. Ο 21χρονος αντιμετωπίζει μία επιπλέον κατηγορία ληστείας σε βάρος 96χρονης γυναίκας που διαπράχθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας. Κατά τη χθεσινή διαδικασία ο κατηγορούμενος δεν απάντησε εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες. Θα απαντήσει όταν θα επανακατηγορηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 8 Απριλίου. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε μέχρι τότε ο κατηγορούμενος να παραμείνει υπό κράτηση, χωρίς να φέρει ένσταση η υπεράσπιση.

http://politis.com.cy

Exit mobile version