Site icon Hallocy

Σε αυτές τις χώρες “θερίζει” η Γρίπη Α’ (ΧΑΡΤΕΣ)

Στο πανευρωπαϊκό προσκήνιο βρίσκεται η Γρίπη Α’. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο επικρατεί συναγερμός, την ώρα που άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία.

Η Κύπρος καταγράφει 7 θανάτους μέχρι σήμερα και πάνω από 40 καταγεγραμμένα σοβαρά περιστατικά. Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο καθησυχάζει, λέγοντας ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού αλλά εγρήγορσης. Απορρίπτει παράλληλα κατηγορηματικά, τα περί επιδημίας και τονίζει ότι υπάρχει απλώς, έξαρση του φαινομένου. Στην Ελλάδα τα θύματα πλησιάζουν τα 40, ενώ στη Γαλλία έχουν ξεπεράσει τα 1.100.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η γρίπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ενώ από τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί, το 51,3% των ασθενών βρέθηκαν θετικά στη γρίπη.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσιεύει ο ECDC, οι χώρες που καταγράφουν αυξημένα ποσοστά είναι η Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία,Ρουμανία,Βοσνία Ερζεγοβίνη,Ελλάδα,Αλβανία. Οι χώρες αυτές φέρουν την σήμανση «high». Ουκρανία, Ιρλανδία,Κόσσοβο,Ισραήλ,Ουζμπεκιστάν,Γεωργία, Αζερμπαιζάν,Νορβηγία, Σουηδία,Ισλανδία, Σουηδία,Δανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία φέρουν σήμανση «Low».

Κύπρος, Αρμενία, Ουαλία, Αρμενία, Τουρκμενιστάν συγκαταλέγονται στις χώρες για τις οποίες δεν υπάρχει ενημέρωση και φέρουν την σήμανση «No data».

Στη Γαλλία, σύμφωνα με το The Local, ο εθνικός οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η επιδημία δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 1.100, ενώ 12.000 άνθρωποι πήγαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα. Περίπου 1.800 εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75 χρόνων και παιδιά κάτω των 5 ετών.

Με πληροφορίες και από την huffingtonpost.gr

sigmalive.com

Exit mobile version