Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Υπ. Υγείας: Έρχονται 5,000 εμβόλια για τον ιό της γρίπης Α την ερχόμενη εβδομάδα

Από επιπλοκές του ιού της γρίπης Α “έφυγε” από τη ζωή ο 34χρονος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, Σταύρος Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο ιατροδικαστής Πανίκκος Σταυριανός, που εκπροσώπησε την οικογένεια του άτυχου 34χρονου κατά τη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής στη σορό του, ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι διαπιστώθηκε λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο θανών έπασχε από τη γρίπη Α.

Σύμφωνα με τον κύριο Σταυριανό, το επόμενο βήμα είναι να γίνει ενδελεχής εξέταση των ευρημάτων ώστε να διαπιστωθούν περαιτέρω στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του 34χρονου πατέρα, ενώ τα αποτελέσματα θα τεθούν και ενώπιον του Υπουργείου Υγείας

Διορίστηκε ερευνώντας λειτουργός

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διόρισε σήμερα τη Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών ως ερευνώντα λειτουργό για τη διοικητική έρευνα, αναφορικά με το θάνατο του 34χρονου. Σύμφωνα με τον κύριο Ιωάννου πρόκειται για διοικητική έρευνα ώστε να διαφανούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου πατέρα και τον τρόπο χειρισμού από το εμπλεκόμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Έρχονται 5000 εμβόλια

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας απέρριψε τους ισχυρισμούς για επιδημία της γρίπης Α’ και έκανε λόγο για έξαρση, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης στη βάση σχεδίου δράσης. Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για ελλείψεις σε εμβόλια για τη γρίπη Α’, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι παραγγέλθηκαν και θα παραληφθούν εντός της ερχόμενης βδομάδας 5000 εμβόλια. Κάλεσε δε να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν πολιτική στην πλάτη της υγείας.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης