Site icon Hallocy

Έφυγε ο «Λάκης» της Λάρνακας

Θλίψη προκάλεσε στη Λάρνακα το άκουσμα του θανάτου του γνωστού σουβλατζή της πόλης, του Μιχαλάκη Γεωργίου, γνωστού ως «Λάκη», ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Τρίτη μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 67 χρόνων.

Ο Λάκης διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια σουβλατζίδικο στην οδό Κυριάκου Μάτση, απέναντι από το Θέατρο Σκάλα (πρώην σινεμά Αττικόν), όπου δούλευε καθημερινά μαζί με τα παιδιά του. Ήταν ευρέως γνωστός στην πόλη του Ζήνωνα, αφού μεγάλωσε γενιές Λαρνακέων με τα σουβλάκια του. Δεν υπάρχει Λαρνακέας που να μην έφαγε έστω μια φορά σουβλάκια από τον Λάκη, ενώ το υποστατικό του αποτελούσε τα τελευταία χρόνια στέκι και για ξένους τουρίστες. Παλαιότερα ο Λάκης εργαζόταν σε άλλο υποστατικό, όπου έψηνε σουβλάκια στην πλατεία Αλκής, απέναντι από το οίκημα του σωματείου. Εκεί έμαθε την «τέχνη» του ψησίματος των σουβλακιών. Ήταν, ίσως, ο πιο παλιός σε ηλικία σουβλατζής στην πόλη της Λάρνακας.

Ανακοίνωση Αλκής

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και το σωματείο Αλκή. «Ο άνθρωπος που μεγάλωσε αρκετές γενιές με τα σουβλάκια του δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο αγαπημένος μας Λάκης έφυγε από τη ζωή και η θλίψη στην οικογένεια της Αλκής είναι τεράστια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρει η ανακοίνωση της Αλκής. Ο Μιχαλάκης Ιωάννου καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 2:00 μ.μ., από τον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα.

politis.com.cy

Exit mobile version