Τετάρτη, Ιούνιος 26

Έπεσαν πετρώματα από το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας – Βίντεο

Ο αγώνας για την προστασία του Σπηλαίου της Χρυσοσπηλιώτισσας συνεχίζεται. 

Η κάμερα του Alpha με τον Γιώργο Χρυσάνθου κατέγραψε εικόνες από την πτώση πετρωμάτων στο ιστορικό σπήλαιο.

Ο πάτερ Χαράλαμπος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ζημιές στο σπήλαιο προκλήθηκαν από τους κραδασμούς λόγω των εργασιών για τη δημιουργία πρατηρίου βενζίνης.

«από τον Οκτώμβριο του 2002, όπου άρχισαν οι εργασίες συντήρησης δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι οι συνέπειες από τους κραδαυσμούς που προκάλεσαν οι εργασίες του πρατηρίου βενζίνης».

Όσον αφορά στην απόφαση της Γεωλογικής Επισκόπησης, να δημιουργηθεί το πρατήριο υπό προϋποθέσεις, ο πάτερ Χαράλαμπος είπε μεταξύ άλλων,

«μας πως έγινε η μελέτη της Γεωλογικής Επισκόπησης, μια ολιγόλεπτη επίσκεψη έκανε ο Αυτά που δίνουν το πράσινο φως, είναι για την κατεδάφιση του ιερού σπηλαίου».

Απήθυνε έκκληση προς τα αρμόδια τμήματα να δουν το θέμα σοβαρά και να διενεργηθούν μελέτες.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή, εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι προϋποθέσεις..

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης εκτιμά πως θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του υπό ανέγερση πρατηρίου  καυσίμων, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Τη χρήση στατικού οδοστρωτήρα, δηλαδή μηχανήματος που επιτυγχάνει συμπύκνωση εδάφους μόνο με το βάρος του.
    2. Τη χρήση μόνο ελαφρού τύπου μηχανημάτων για τις μελλοντικές εκσκαφές για σκοπούς κατασκευής των δεξαμενών καυσίμων του πρατηρίου.
    3. Την τροποποίηση της άδειας οικοδομής τού υπό κατασκευή πρατηρίου, καθώς και όλων των μελλοντικών αναπτύξεων, ούτως ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόγεια διάθεση υγρών αποβλήτων.
    Δείτε όσα κατέγραψε η κάμερα του Alpha, με τον δημοσιογράφος Γιώργο Χρυσάνθου.


alphanews.live

Διαβάστε επίσης