Site icon Hallocy

«Σκότωσε το μοναχογιό μου και μετά πήγε σπίτι του και κοιμήθηκε…»

Ήταν 1η Ιανουαρίου 2007… Όλος ο κόσμος γιόρταζε την έλευση του νέου έτους! Για την οικογένεια όμως, του 17χρονου Γιώργου Μαυρίκιου, ήταν μια καταραμένη μέρα που πάγωσε πάντα. Ήταν μια μέρα που η μητέρα του ήρθε αντιμέτωπη με ότι πιο σκληρό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μάνα. Να χάσει το παιδί της…
Η είδηση του πρώτου νεκρού το 2017, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, συγκλόνισε το παγκύπριο. Για την οικογένεια όμως του Γιώργου, δεν ήταν απλά μια είδηση. Ήταν η αρχή χωρίς τέλος, ενός Γολγοθά…

Το νήμα της ζωής του Γιώργου κόπηκε ξαφνικά όταν, ενώ ήταν πεζός, μεθυσμένος οδηγός, τον παρέσυρε στον θάνατο. Ένας νέος γεμάτος ενέργεια και όνειρα, τα οποία έμελλαν να σβήσουν με τον πιο φρικτό τρόπο στην άσφαλτο.

Μάταια η μητέρα του τον περίμενε στο σπίτι. Μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο και μετέβη στο νοσοκομείο όπου αντίκρισε τον μονάκριβο γιο της σε ένα φορείο, σκεπασμένο με ένα άσπρο σεντόνι. Προσπάθησε να του μιλήσει…

Τον έσπρωξε, τον πήρε αγκαλιά. Πίστευε ότι κοιμόταν και θα ξυπνούσε… Μα ο Γιώργος δεν ξύπνησε ποτέ!

Στα πλαίσια του αφιερώματος του REPORTER για τις ψυχές που χάθηκαν στην άσφαλτο, η μητέρα του Γιώργου Μαυρίκου, Λένα Κατελάρη, μας ανοίγει την καρδία της και μας μιλά για τον δικό της Γολγοθά.

Το καταραμένο ξημέρωμα…
«Παραμονή πρωτοχρονιάς. Ξημέρωνε το 2007… Ο Γιώργος, ήταν τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου, το δεύτερο από τα πέντε μου παιδιά και το μοναδικό αγόρι. Ετοιμαζόταν να μπει σε αυτοκίνητο όπου θα τον έπαιρνε σπίτι του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πλατύ πεζοδρόμιο στη λεωφόρο Τσερίου στο Τσέρι, του συμμαθητή του που έμενε εκεί.

Πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα, είδε να έρχεται προς το μέρος του αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εκεί οπού ήταν ο Γιώργος με τη φίλη του.

Μόλις το είδε, ο Γιώργος έσπρωξε αμέσως τη φίλη του που είχε την πλάτη της γυρισμένη στο δρόμο και δεν είδε το αυτοκίνητο που ερχόταν προς το μέρος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ reporter.com.cy

Exit mobile version