Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Πώς θα εξαφανίσεις τα σημάδια κούρασης από το βλέμμα σου, χωρίς μακιγιάζ

Οι κινήσεις-ματ για ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα, χωρίς μακιγιάζ είναι απλές και εμείς σας τις παρουσιάζουμε!

Πρησμένα μάτια, μαύροι κύκλοι, σακούλες και κουρασμένη- θαμπή όψη στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι τα σημάδια που μαρτυρούν την κούραση και πρέπει να βάλεις στο στόχαστρό σου, αν θέλεις επιτέλους να αποκτήσεις ένα πιο φωτεινό, ξεκούραστο βλέμμα από την ώρα που ξυπνάς μέχρι να πας ξανά για ύπνο. Ποιες είναι, όμως, οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις προκειμένου να τα καταφέρεις; Διαβάστε παρακάτω…

Ύπνος
H πρώτη και- ίσως- η πιο αναμενόμενη κίνηση ομορφιάς αν θέλεις να δείχνεις φρέσκια και ξεκούραστη. 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά αρκούν για να γεμίσεις μπαταρίες, η επιδερμίδα σου να δείχνει πιο λαμπερή και τα μάτια σου πιο ξεκούραστα, χωρίς μαύρους κύκλους και πρηξίματα. Συνεπώς, ο ύπνος βοηθά τόσο στην ευεξία του οργανισμού, όσο και στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας, επιβραδύνοντας παράλληλα, την εσωτερική διαδικασία γήρανσης.

Πολύ καλό ντεμακιγιάζ ματιών
Όπως και στην επιδερμίδα σου, έτσι και στην περιοχή των ματιών, το σωστό ντεμακιγιάζ και ο βαθύς καθαρισμός είναι το Α και το Ω αν θέλεις να παραμείνει λαμπερή και νεανική. Δύο από τα σημεία που θα πρέπει να προσέξεις στο ντεμακιγιάζ ματιών, είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις για να αφαιρέσεις- ακόμη και το πιο επίμονο μακιγιάζ από τα μάτια σου αλλά και η χρήση των κατάλληλων και εξειδικευμένων προϊόντων.

Προϊόντα περιποίησης για την περιοχή των ματιών
Βρες τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για την περιοχή των ματιών σου, ανάλογα με τις ανάγκες της. Ενέταξε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου μία κρέμα ή serum ματιών που εκτός από ενυδάτωση, μπορεί να προσφέρει πρόληψη των ρυτίδων και μείωση των μαύρων κύκλων ή να έχει συσφικτική δράση.

Μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι trend ή στέκα για τα μαλλιά και δεν χρειάζεται να τα φοράς μόνο στον ήλιο, αλλά και στην αντηλιά. Προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, προλαμβάνοντας τη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων έκφρασης. Γι αυτό το λόγο, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο φακό που θα έχουν.

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το concealer και σε δείχνει πιο μεγάλη!

Τα βασικά λάθη που κάνεις όταν βάφεσαι και βγάζεις σπυράκια!
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, το έχουμε ξαναπεί. Από τη στιγμή, όμως, που τα αναγνωρίζεις, οφείλεις να τα διορθώνεις. Σωστά;

Κι όμως, είχες σκεφτεί ποτέ, πως πολλά από τα λάθη που κάνουμε καθημερινά στο μακιγιάζ μας συνδέονται με τα σπυράκια στο πρόσωπό μας; Εμείς, παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 από αυτά και σ’τα παραθέτουμε προς γνώση και συμμόρφωση.

#1 Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα foundations, concealers, πούδρες και γενικότερα καλλυντικά δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα και δεν προκαλούν ακμή. Όμως, όπως επισημαίνουν αρκετοί δερματολόγοι, μερικά συστατικά μπορούν να φράξουν τους πόρους, γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη βακτηρίων και την εμφάνιση ακόμη και ακμής. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα και τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς. Να είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ερεθισμού της επιδερμίδας.

#2 Πιάνεις το πρόσωπο με βρώμικα χέρια

Δεν είναι μόνο τα βρώμικα πινέλα ή για την ακρίβεια τα πινέλα που δεν θυμάσαι από πότε έχεις να τα πλύνεις, είναι και τα χέρια σου που έχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία, ακουμπώντας το πρόσωπό σου μεταναστεύουν σε αυτό σε χρόνο dt. Το κινητό σου, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, η τσάντα σου είναι μόνο μερικά από τα σημεία συγκέντρωσης των βακτηρίων που πολλές φορές δεν πάει ο νους σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που κάνεις το μακιγιάζ με τα χέρια σου είναι να πλένεις πάντα πολύ καλά πρώτα τα χέρια σου.

#3 Υπερβάλλεις με το foundation, το concealer και το layering

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες βλέποντας το wannabe σπυράκι να ξεπετάγεται στο πρόσωπό μας ή απλά και μόνο στην ιδία της τέλειας κάλυψης είναι πως καλύπτουμε την επιδερμίδα μας με υπερβολική δόση foundation και concealer. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πόροι να φράζουν και τα σπυράκια να καλύπτονται με αποτέλεσμα πολλές φορές να μολύνονται και να προκαλείται ακόμη μεγαλύτερος ερεθισμός. Το ίδιο ισχύει και για το layering με πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προτιμήσεις ελαφριάς κάλυψης προϊόντα.

Διαβάστε επίσης