Δευτέρα, 6 Ιουλίου

Κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει την Κύπρο – Δείτε μέχρι πότε

Ασταθής αέρια μάζα εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά τόπους μερικώς συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 12 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το πρωί, ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος με μέσες και ψηλές νεφώσεις. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα χαμηλώσουν και θα πυκνώσουν για να φέρουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ αλλά σύντομα θα καταστούν γενικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά και δυτικά παράλια παροδικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν για να φέρουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα με χαλάζι.

Τηn Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθεί πολύ τοπική καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε επίσης