Site icon Hallocy

Υπόθεση θανάτου 16χρονου: Έρευνες για τα όσα προηγήθηκαν της τραγωδίας – Άρχισαν οι καταθέσεις

Ξεκίνησε χθες η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προήλθε ο αιφνίδιος θάνατος του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους που συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (14/4) στην κοινότητά του. Έπειτα από οδηγίες του αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος προηγουμένως είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τις φήμες περί μπούλινγκ εναντίον του μαθητή, συστάθηκε ανακριτική ομάδα στο ΤΑΕ Λάρνακας, η οποία ξεκίνησε ποινικές ανακρίσεις για τις συνθήκες που προηγήθηκαν του τραγικού θανάτου του Π. Στεφανή. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων από άτομα που βρίσκονταν στο εφηβικό πάρτι τη νύχτα που συνέβη το μοιραίο, από μαθητές του σχολείου όπου φοιτούσε ο Παναγιώτης και γενικά από το περιβάλλον του άτυχου 16χρονου. «Δυστυχώς συνέβη ένας αιφνίδιος θάνατος και θεωρήθηκε ορθό να διερευνηθούν εις βάθος τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες.

Η λήψη των καταθέσεων θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε χθες στον «Π» έγκυρη αστυνομική πηγή. Η διαδικασία ποινικής διερεύνησης για τις συνθήκες θανάτου του Παναγιώτη Στεφανή ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προς την Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν φήμες και πληροφορίες ότι ο 16χρονος είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και μπούλινγκ από συνομήλικους του, τόσο πριν το μοιραίο πάρτι, όσο και κατά τη διάρκειά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτός ήταν και ο λόγος που ο 16χρονος είχε καταναλώσει εκείνο το βράδυ μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Κάτι που διαπίστωσε και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου κατά τη διαδικασία της νεκροτομής επί της σορού του που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Θυμίζουμε ότι η κ.Αντωνίου διαπίστωσε ότι αιτία θανάτου του νεαρού μαθητή της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας ήταν η ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων. Από τη σορό του παραλήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ρίξουν φως στην όλη υπόθεση. Όπως πληροφορούμαστε, τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα τις προσεχείς μέρες.

Γιατί ήπιε;

Ο Παναγιώτης ήταν το μοναχοπαίδι της οικογένειάς του. Ένα φιλήσυχο παιδί, που έφυγε τόσο πρόωρα και αδόκητα από τη ζωή. Το βασανιστικό ερώτημα των χαροκαμένων γονιών του είναι γιατί ήπιε τόσο πολύ αλκοόλ εκείνο το βράδυ στο πάρτι. Και ποιος ήταν ο λόγος που τον ώθησε να πιει, αφού δεν συνήθιζε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών. Είχε αισθανθεί αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πάρτι και σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Οι όποιες προσπάθειες έγιναν από παρευρισκόμενους για να επανεύρει τις αισθήσεις του απέβησαν άκαρπες. Όταν μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας οι επί καθήκοντι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στο σχολείο του

Συγκλονισμός επικρατεί και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Παναγιώτης είχε πέσει θύμα μπούλινγκ. Οι ανακρίσεις της Αστυνομίας θα επεκταθούν και στο σχολείο όπου φοιτούσε ο αδικοχαμένος μαθητής.

politis.com.cy

Exit mobile version