Hallocy

Ανευρέθηκε νέα σορός στο φρεάτιο-Καρέ καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης-Συγκλονισμός από τη φρίκη

Νέα εξέλιξη από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όσον αφορά την υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες, αφού μέλη του ΤΑΕ επίστρεψαν εσπευσμένα στο Μιτσερό και μέλη της ΕΜΑΚ εντός του 125 μέτρων φρεατίου εντόπισαν δεύτερο πτώμα.
Ενισχύσεις κλήθηκαν στον χώρο των ερευνών απο τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα, υπάρχει η πιθανότητα να ανήκει σε γυναίκα.

Στο σημείο έφθασαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους προκειμένου να δωσουν πληροφορίες σε σχέση με το πτώμα.

Έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο
Παράλληλες έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο βρίσκονται σε εξέλιξη, για την ανεύρεση της 6χρονης κόρης της 38χρονης Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό.
Η διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη, μετά από την παραδοχή της δολοφονίας από τον 35χρονο Ελληνοκύπριο αξιωματικό της ΕΦ που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση. Ο 35χρονος υπολοχαγός Πυροβολικού, ο οποίος παραδέχθηκε και το φόνο του 6χρονου κοριτσιού, υπέδειξε στους ανακριτές συγκεκριμένους χώρους σε Ξυλιάτο και Μιτσερό, όπου από το πρωί ξεκίνησαν εντατικές έρευνες.

Ελεύθερος ο 30χρονος – Θύμα πλεκτάνης

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση αφέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ελεύθερος από τις αρχές. Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης του “Π”, ο 30χρονος ήταν μεν γνώστος του 35χρονου και υπηρετούσαν μαζί στην ίδια μονάδα Πυροβολικού της ΕΦ, αλλά δεν είχε φιλικές ή άλλες σχέσεις μαζί του. Όπως όλα δείχνουν, ο 30 χρονος έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου συναδέρφου του. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, ο 35χρονος πήρε τη φωτογραφία του 30χρονου, την οποια είχε αναρτήσει παλιά στο λογαριασμό του στο facebook, για το λόγο ότι οι δύο φυσιογνωμικά μοιάζουν. Έτσι ο 35χρονος χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του 30χρονου για το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης35» στη σελίδα Badoo, προφίλ με το οποίο επικοινωνούσε με τη Μαρί Ρόουζ.

Συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου

Για τις έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού χρειάστηκε η συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου, μελών του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και της ΕΜΑΚ. Με βάση τους χάρτες των γαλαριών αναζητείται ασφαλής τρόπος να κατεβεί άνθρωπος με εξοπλισμό και με υποβρύχια κάμερα να ελέγξει τον πυθμένα του φρεατίου. Τις προσπάθειες κατέστησε δύσκολη η κακοκαιρία, αφού οι σημερινές επιχειρήσεις διακόπηκαν τουλάχιστον δύο φορές.

Παράλληλα άρχισαν επιχειρήσεις και στο φράγμα Ξυλιάτου, με επιστράτευση βαρκών και δυτών για υποβρύχιες έρευνες. Σύμφωνα με πληροφόρηση του “Π”, άρχισαν παράλληλες έρευνες σε δύο σημεία, μετά από αναφορά του 35χρονου ότι εκτός από τις δύο σορούς, μητέρας και κόρης, έχει πετάξει και κάποια αντικείμενα, χωρίς να θυμάται το πού ακριβώς. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, οι αρχές εκφράζουν φόβο για το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.

Ιωνάς: «Θα εξεταστούν οι ενέργειες της Αστυνομίας από τον Μάιο»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι ενέργειες που έγιναν από την Αστυνομία από τον περασμένο Μάιο, αναφορικά με τον φόνο της 38χρονης Φιλιππινέζας και της 6χρονης κόρης της, ωστόσο αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εξιχνίαση του φόνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για τον Γλαύκο Κληρίδη που διοργανώνει το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης», ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία δεν διακρίνει τους πολίτες με βάση την εθνότητα ή την καταγωγή τους και δεν διακρίνει τον τρόπο με τον οποίον ενεργεί, ούτε τις έρευνες τις οποίες διεξάγει. Όπως είπε, όλοι αυτοί οι οποίοι προέτρεξαν να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία τον περασμένο Μάιο, θα ήταν καλό να περιμένουν μέχρι να συμπληρωθούν οι έρευνες όσον αφορά τον φόνο και όλα εκείνα τα οποία πραγματικά έχουν συγκλονίσει όλους. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια υπάρχει χρόνος να αξιολογηθούν τα όσα έγιναν από την Αστυνομία και δεν τίθεται θέμα να μην γίνει κάτι τέτοιο. «Αλλά αυτό που προέχει είναι η συμπλήρωση των ερευνών όσον αφορά το αδίκημα του φόνου και όλα αυτά τα οποία συνδέονται με αυτό», είπε. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδώσουν, περί ολιγωρίας επειδή δεν επρόκειτο για Κύπριο πολίτη, αδικούν την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι αν υπήρξε ολιγωρία στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον περασμένο Μάιο, αυτό θα φανεί από την έρευνα. «Αλλά δεν μπορούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία να την συνδέουμε με τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε. Διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι ενέργειες που έχουν γίνει, αφού συμπληρωθούν οι έρευνες που γίνονται σήμερα. Διερωτήθηκε αν αυτό που προέχει είναι να απονεμηθούν κάποιες ευθύνες ή το πώς πώς θα μπορέσει η Αστυνομία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση, ο κ. Νικολάου είπε ότι ο Υπουργός είναι πολιτικός προϊστάμενος, λειτουργεί ως πολιτικός προϊστάμενος και δεν έχει λόγο ή ρόλο, ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στα θέματα των ανακρίσεων. «Οι ανακρίσεις πρέπει να γίνονται από τους ειδικούς κατά τρόπο αντικειμενικό και πλήρη. Αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να διερευνώνται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά που καταγγέλλονται και ειδικότερα όλες οι εγκληματικές πράξεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται», είπε.

Exit mobile version