Site icon Hallocy

Το μοναδικό πρόσωπο «κλειδί» που θα λύσει το μυστήριο της φρίκης

Γύρω από ένα πρόσωπο στρέφονται πλέον οι έρευνες των αρχών προκειμένου να λύσουν το μυστήριο της φρίκης στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό.

Οι τρεις συλλήψεις που ακολούθησαν της ταυτοποίησης της άτυχης Mary Rose ξετύλιξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το έγκλημα που συγκλονίζει την Κύπρο.

Πρώτος είχε συλληφθεί ο πρώην συμβίος της, ένας 33χρονος από τη Ρουμανία, ενώ ακολούθησαν άλλες δυο συλλήψεις Ελληνοκυπρίων. Ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων αφέθηκε επίσης ελεύθερος, χωρίς να έχει προκύψει κάτι ενοχοποιητικό εναντίον του.

Οι ανακριτές έχουν πλέον στα χέρια τους έναν ύποπτο, τον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς ο οποίος σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, κατά την έκδοση του 8μερου διατάγματος προσωποκράτησης, είναι το «πρόσωπο κλειδί».

Πρόκειται για τον μυστηριώδη «Ορέστη» ο οποίος συνομιλούσε με την Mary Rose μέσω της πλατφόρμας Badoo αλλά χρησιμοποιούσε φωτογραφία άλλου προσώπου ως προφίλ. Το πρόσωπο αυτό αφού συνελήφθη και τέθηκε αρχικά υπό 8μερη κράτηση μαζί με τον 35χρονο, ένα 24ωρο σχεδόν μετά, αφέθηκε ελεύθερος. Στην οικία του 35χρονου υπόπτου οι Αρχές εντόπισαν μετά από έρευνες σκοινί πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το πτώμα της 38χρονης καθώς επίσης και αριθμό κινητών τηλεφώνων και καρτών, μια εκ των οποίων προσπάθησε να καταπιεί.

Από ισχυρισμό σε ισχυρισμό ο 35χρονος

Και ενώ οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο είναι στο «κόκκινο» από το πρωί του Σαββάτου, ο 35χρονος ύποπτος φέρεται να προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς στους ανακριτές οι οποίοι συνεχίζουν ακατάπαυστα τις έρευνες από την πρώτη μέρα. Αρχικοί ισχυρισμοί του εξάλλου, οδήγησαν χθες βράδυ τις έρευνες των Αρχών στη λίμνη Μεμε του Ξυλιάτου. Η σκηνή αποκλείστηκε και με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν και εκεί έρευνες με τη συμβολή δυτών.

Το ανακριτικό έργο κρίνεται ως δύσκολο και προβλέπεται να έχει διάρκεια, αφού ο ύποπτος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν μαζί με την άτυχη 38χρονη στο κρεβάτι ακούστηκαν κλάματα του παιδιού. Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς η 38χρονη πήγε να δει το παιδί και αυτός την τράβηξε.

Στο ίδιο πλαίσιο των ισχυρισμών του, περιβάλλεται και το ότι το 6χρονο παιδί πνίγηκε από τα κλάματα και από εμέσματα ενώ ο ίδιος βγήκε έξω προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και όταν επέστρεψε μητέρα και κόρη έλειπαν απ’ το σπίτι.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει που είναι η σορός της 6χρονης.

Οι ανακριτές βρίσκονται ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης, πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις είναι λακωνικές. Υπενθυμίζεται ότι η όλη διερεύνηση γίνεται με τη συμμετοχή διαφόρων υπηρεσιών, περιλαμβανομένου και του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την ανακριτική ομάδα διερεύνησης της υπόθεσης στελεχώνουν τόσο μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας όσο και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας.

sigmalive.com

Exit mobile version