Site icon Hallocy

Ξεσπά ο εργοδότης της μητέρας της Maricar: Ικετεύαμε την Αστυνομία να ερευνήσει

«Αν γίνονταν αυτά που έπρεπε να γίνουν από την αρχή, αν έκαναν τις δέουσες ενέργειες που τους εκλιπαρούσαμε, κάποια από τα θύματα του φονιά θα γλύτωναν και θα βρίσκονταν σήμερα μαζί μας», δήλωσε στον «Π» ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τη μητέρα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα κατήγγειλε την εξαφάνισή της από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία, τον Δεκέμβριο του 2017. Τα ίχνη της 29χρονης η οποία εργαζόταν στη Λευκωσία ως οικιακή βοηθός, χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Εκείνη την ημέρα η Maricar ανάφερε σε φίλη της ότι πήγαινε να συναντήσει άγνωστό της πρόσωπο το οποίο θα τη μετέφερε για να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της που απεβίωσε την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, εργοδότης της μητέρας της 29χρονης στη Λεμεσό, εμφανίστηκε φειδωλός στις δηλώσεις του, καθώς όπως είπε δεν έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι νεκρή. Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, όπως είπε, ενημέρωσε την Αστυνομία Λευκωσίας για την εξαφάνιση της Μαρικάρ και του ανέφεραν ότι πρέπει να περιμένουν 48 ώρες για να ξεκινήσουν οι έρευνες. «Στις 15 Δεκεμβρίου» συνεχίζει «πήγα προσωπικά στη Λευκωσία και κατήγγειλα την εξαφάνιση. Συνολικά» όπως είπε «πήγαμε τρεις ή τέσσερις φορές για καταθέσεις». Οι απαντήσεις που παίρναμε ήταν πανομοιότυπες: «με κάποιον έχει φύγει και είναι εντάξει».

Ο κύριος Κωνσταντινίδης όμως δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά απέστειλε στην Αστυνομία και επιστολές για την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας, στις οποίες παρέθετε και τους λόγους για τους οποίους η ελλείπουσα δεν προετοίμαζε τη φυγή της. Συγκεκριμένα τα χρήματά της ήταν στην τράπεζα και δεν είχε μαζί της τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Εξάλλου στην Κύπρο βρίσκεται και η μητέρα της, με την οποία δεν επικοινώνησε η 29χρονη, από την ημέρα που εξαφανίστηκε, κάτι που έπρεπε επίσης να κινήσει τις υποψίες των αρχών. Η απάντηση πάλι πανομοιότυπη, ανέφερε ο εργοδότης της μητέρας της Μαρικάρ. Και διερωτάται ο κύριος Κωνσταντινίδης «δεν θα ενημέρωνε ή έστω δεν θα επικοινωνούσε με τη μητέρα της, αν είχε φύγει από την Κύπρο, όπως επέμενε η Αστυνομία». «Ικετεύαμε τις αρχές» ανάφερε χαρακτηριστικά «να δουν τα τηλεφωνικά δεδομένα, από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, που είχε χαθεί. Πράγμα που έκαναν προχθές. Αν το έκαναν από το 2017, δεν θα τα είχαμε τώρα αυτά» ανάφερε καταλήγοντας ο κύριος Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το σύστημα, εντός της Αστυνομίας.

politis.com.cy

Exit mobile version