Hallocy

Ν. Μεταξάς: Οι τρεις λέξεις που λέει στο δικαστήριο – “Κοινό μοτίβο των serial killer είναι η παντελής έλλειψη τύψεων και μεταμέλειας”

Στο δικαστήριο ο Νίκος Μεταξάς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο και φέρει ένσταση στα αιτήματα για περαιτέρω κράτησή του. «Δεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ», απάντησε όταν το δικαστήριο ανανέωσε την κράτησή του για άλλες 8 ημέρες, έπειτα από αίτημα της αστυνομίας. Οι μόνες λέξεις που ακούστηκαν από τον ίδιο ενώπιον δικαστών μέχρι σήμερα ήταν: «μάλιστα», «συμφωνώ», «όχι». Ωστόσο στο δικαστήριο εμφανίζεται ατάραχος και συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι.

Ως γνωστό στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος serial killer ομολογεί τα φρικιαστικά εγκλήματά του με ιδιόχειρες καταθέσεις.

O Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι στις 25 Απριλίου ο δολοφόνος ζήτησε από τους ανακριτές μερικά φύλλα χαρτιού. Στις 10 συνολικά σελίδες που τελικά χρησιμοποίησε, κατέγραψε τους 7 φόνους που διέπραξε και τις λεπτομέρειές τους. Ακολούθως ο ίδιος, εξέφρασε στους ανακριτές πρόθεση να υποδείξει τις τοποθεσίες.

Από τις πιο γνωστές εγκληματολόγους η δρ Σου Στόουν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι λίγοι οι serial killers που γελούν σαδιστικά στις δίκες τους, κοκορεύονται για τα ανατριχιαστικά καμώματά τους και διατείνονται πως δεν σκόπευαν ποτέ να σταματήσουν τα τελετουργικά φονικά τους. Από τις συνεντεύξεις εξάλλου μαθαίνουμε ότι το κοινό μοτίβο είναι η παντελής έλλειψη τύψεων και μεταμέλειας. Αυτό έχει οδηγήσει πλήθος εγκληματολόγων και ψυχολόγων να ισχυριστούν ότι οι εγκέφαλοι των κατά συρροή δολοφόνων δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι».

«Ως ανθρωπότητα, τους έχουμε μελετήσει και μάλιστα πολύ: τους περάσαμε από εξαντλητικές συνεντεύξεις και ανακρίσεις, συλλέξαμε δείγμα από το DNA τους, ακόμα και τον εγκέφαλό τους βάλαμε κάτω από το μικροσκόπιο αναζητώντας απαντήσεις και ενδεχόμενους τρόπους να σταματήσουμε την αποκρουστική δράση τους», συμπληρώνει σε συνέντευξη της στο m.eirinika.gr.

«Παρά ταύτα, όχι μόνο δεν τους καταλάβαμε αλλά απέχουμε ακόμα παρασάγκας από την κατανόηση του ειδοποιού χαρακτηριστικού τους, αυτού που τους κάνει τόσο διαφορετικούς από μας», καταλήγει.

/24h.com.cy

Exit mobile version