Site icon Hallocy

Έφυγε πυροβολώντας ο Ιωνάς-Παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο

Την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Παρελθόν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης αποτελεί, έξι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με φόντο τις εξελίξεις γύρω από τις κατά συρροή δολοφονίες του 350χρονου serial killer…Ορέστη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιωνάς Νικολάου διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον Μάρτιο του 2013, για να επαναδιοριστεί έπειτα από την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2018.

Ο κ. Νικολάου είχε φωτογραφίσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί με χθεσινή δήλωσή του, στην οποία φρόντισε να τονίσει ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη για τους χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία στις υποθέσεις των θυμάτων του 35χρονου μανιακού δολοφόνου.

Ο κλοιός είχε αρχίσει να στενεύει γύρω από τον παραιτηθέντα υπουργό, όταν ξεκίνησαν να αποκαλύπτονται οι ανεπάρκειες στον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων των ελλειπόντων προσώπων από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Αποκορύφωμα των πιέσεων αυτών ήταν, όταν θέση υπέρ της παραίτησής του πήρε παρασκηνιακά και η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία πέραν των εξελίξεων, έχει στραμμένο το βλέμμα και στην κάλπη στα τέλη του μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολάου θεωρεί υπεύθυνη για τις επιχειρησιακές αποτυχίες της Αστυνομίας την ίδια την Δύναμη, αφήνοντας ξεκάθαρα να νοηθεί στη χθεσινή γραπτή του δήλωση πως αν είναι κάποιος που θα έπρεπε να παραιτηθεί, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αρχηγό του Σώματος, Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Δεδομένων τούτων, ερώτημα παραμένει αυτή τη στιγμή κατά πόσον ο Ιωνάς Νικολάου θα «πάρει μαζί του» και τον Αρχηγό Αστυνομίας ή αν ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα επιβιώσει. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται πως τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η σεναριολογία αναφορικά με το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και κατά πόσον το Προεδρικό θα αδράξει την ευκαιρία για μίνι ανασχηματισμό ή θα προχωρήσει μόνο με την πλήρωση της κενωθείσας θέσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

reporter.com.cy

Exit mobile version