Site icon Hallocy

Μια μέρα θα με συζητά όλη η Κύπρος, έλεγε στους συναδέλφους του στο στρατό ο Ορέστης

Καθηλωμένη εδώ και ένα μήνα η κοινή γνώμη από τα όσα φρικτά ήρθαν στην επιφάνεια σε σχέση με τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου που εμφανιζόταν στα θύματα του με το ψευδώνυμο «Ορέστης» και ο οποίος από το 2016, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, παγίδευσε στα δίχτυα του και σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Η προσωπικότητα του «Ορέστη» αναπόφευκτα έγινε τις τελευταίες εβδομάδες αντικείμενο αναλύσεων και συζήτησεων από ειδικούς και μη, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιηθεί το κίνητρο των ειδεχθών του πράξεων.

Όπως ωστόσο σημειώνουν ειδήμονες, οι περιπτώσεις των κατά συρροή δολοφόνων, ακριβώς επειδή η όλη τους ψυχοσύνθεση κινείται εντελώς έξω από την αντίστοιχη φυσιολογική ψυχοσύνθεση, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αντιληπτό –ή πολύ περισσότερο να δικαιολογηθεί- αυτό που τους ώθησε στις ειδεχθείς πράξεις τους.

Στον όλο καταιγισμό ειδήσεων και στοιχείων σε σχέση με το άτομο «Ορέστης» έρχονται σήμερα να προστεθούν και πληροφορίες που ήρθαν κοντά μας από άτομα του επαγγελματικού του κύκλου, και συγκεκριμένα άτομα εντός του στρατεύματος, αφού ο πρώτος στην εγκληματολογική ιστορία της Κύπρου serial killer, ήταν στρατιωτικός και μάλιστα με τον βαθμό του λοχαγού.

Από τις τάξεις του στρατού, λοιπόν, όπως έγκυρες πηγές μάς πληροφόρησαν, ο 35χρονος διατηρούσε πάντα μια αποκομμένη στάση από το σύνολο, ήταν τις περισσότερες φορές αμίλητος και σχεδόν πάντα ανέκφραστος. Η συμπεριφορά του αυτή, είχε γίνει αρκετές φορές αντικείμενο σχολιασμού από στρατιώτες του, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να του δώσουν το παρατσούκλι «ψόφος», θέλοντας να προσδιορίσουν με ένα χιουμοριστικό τρόπο την αποστασιοποιημένη συμπεριφορά του, που πολλές φορές έφτανε στα όρια του νωχελικού.

Ενδιαφέρον επίσης στοιχείο, αυτό που άτομα του επαγγελματικού του περιβάλλοντος μάς αποκάλυψαν, ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε πει πως το όνομά του θα γίνει γνωστό σε όλη την Κύπρο. Η «προφητεία» του επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο, αφού πράγματι όλη η Κύπρος -αλλά και το παγκόσμιο- έμαθε το όνομά του, το οποίο ίσως ο ίδιος τελικά επιδίωξε να συνδέσει με τα πιο στυγερά εγκλήματα που έγιναν ποτέ σ’ αυτό τον τόπο.

omegalive.com.cy

Exit mobile version