Σάββατο, 8 Αυγούστου

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε μπανάνες κάθε μέρα;

Οι μπανάνες είναι από τη φύση τους γλυκές και μπορούν να καταναλωθούν και σαν επιδόρπιο, αλλά σε μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή. Παρόλα αυτά πολλοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση τους συμβάλει στη αύξηση του σωματικού βάρους.

Ωστόσο αυτή η φήμη τείνει να γίνει παρελθόν. Και αυτό γιατί έχει αποδειχτεί πως η μπανάνα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα μπανάνα.

Θα βελτιωθεί η πέψη σας. Οι μπανάνες περιέχουν πεπτικό άμυλο το οποίο φτάνει στο παχύ έντερο και συμβάλει στην ανάπτυξη των καλών βακτηρίων. Εάν λοιπόν καταναλώνετε σε καθημερινή βάση μια μπανάνα προστατεύετε το πεπτικό σύστημα από τις επιθέσεις των βακτηρίων που προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα.

Θα βελτιωθεί η λειτουργία του εγκεφάλου και η γενική σας υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο. Μια μέση μπανάνα περιέχει 422 χιλιοστόγραμμα καλίου ή περίπου 12 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας του μετάλλου, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψή του φέρνει συμπτώματα όπως είναι η κούραση, η μυική αδυναμία, τα χαμηλά αντανακλαστικά, αρρυθμίες, αναιμία, δυνατούς πονοκεφάλους, υψηλή πίεση, πόνους στο έντερο και πρησμένους αδένες.

Θα μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μπανάνα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών.

Θα αυξηθεί το αίσθημα κορεσμού. Οι μπανάνες περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών, το ανθεκτικό άμυλο, το οποίο βοηθάει στη μείωση της πείνας και στο αίσθημα πληρότητας.

Θα βελτιωθεί η διάθεσή σας. Πολλοί ορκίζονται πως η μπανάνα εκτός από πεντανόστιμη, είναι επίσης το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Περιέχει ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη που προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση.

Τέλος οι μπανάνες είναι το καλύτερο καύσιμο για την προπόνηση. Οι καλύτερες τροφές πριν την άσκηση είναι αυτές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα για ενέργεια, αλλά δεν επηρεάζουν το στομάχι. Οι μπανάνες πληρούν και τα δυο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν κάποιες ενώσεις που ενισχύουν την αθλητική απόδοση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Διαβάστε επίσης