Site icon Hallocy

Δείτε την πλατεία Ελευθερίας από το ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από την πλατεία Ελευθερίας, οι οποίες τραβήχτηκαν από το ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας, το κτίριο “360⁰”.

Το έργο συμπεριλαμβάνει την Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου και συγκεκριμένα την κατασκευή γέφυρας-πλατείας, την τοπιοτέχνηση της Τάφρου, διορθωτικές εργασίες στα Ενετικά Τείχη, εγκαταστάσεις ανελκυστήρων και εργασίες φωτισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εξοπλισμό (street furniture), κατασκευή καταστημάτων και χώρων υγιεινής.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι έργο της διεθνούς φήμης Zaha Hadid και του γραφείου της και εκπονήθηκαν μετά από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας. Το έργο εκτελείται σε φάσεις στα πλαίσια των Προγραμματικών Περιόδων 2007-2013 και 2014-2020.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου (εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects) Χρήστο Πασσά, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Ήδη η γέφυρα έχει παραδοθεί, και το έργο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Δείτε τις εικόνες της πλατείας Ελευθερίας από το ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας.

alphanews.live

Exit mobile version