Κυριακή, 5 Ιουλίου

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Χριστόφια-Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Εξαιρετικές δύσκολες και κρίσιμες ώρες περνά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, η κατάσταση της υγείας του οποίου επιδεινώθηκε σήμερα το απόγευμα και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του.

Στην Κύπρο έφθασε νωρίτερα Ιατρός Λοιμοξιολόγος που μετακαλέστηκε από το Ισραήλ, ο οποίος μαζί με τους θεράποντες ιατρούς του τέως Προέδρου, προέβησαν σε επανεκτίμηση της κατάστασης της υγείας του.

Δεν αποκλείεται αν παραστεί ανάγκη, να κληθούν στην Κύπρο και άλλοι γιατροί, ενώ παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Ισραήλ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τον ισραηλινό Λοιμοξιολόγο συνόδευε Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η θεραπεία που λαμβάνει ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι η ενδεδειγμένη, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείο Υγείας για μεταφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν παραστεί ανάγκη, στο Ισραήλ.

Νωρίτερα τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του για την κατάσταση της υγείας του.

Στις δύσκολες ώρες που περνά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλευρό του βρίσκεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου, με αρχηγούς κομμάτων και άλλους αξιωματούχους να τον επισκέπτονται και να εκφράζουν την συμπαράσταση τους στην οικογένεια του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης