Σάββατο, 8 Αυγούστου

Καιρός: Ψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σκόνη στο καιρικό μενού αυτή την εβδομάδα. Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή, όπως μας ενημερώνει η Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ οι συγκεντρώσεις της σκόνης παροδικά θα αυξάνονται.

Σήµερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη.

Απόψε

Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Τις επόμενες μέρες

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε αυξηµένες, ψηλές ή και µέσες, νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο µέχρι την Πέµπτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή, για να κυµανθεί αισθητά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Διαβάστε επίσης