Hallocy

Από την πρώτη γυναίκα ισοβίτισσα μέχρι τον 25χρονο που σκότωσε με laptop την αδελφή του… Αδελφοκτονίες που η Κύπρος δε ξεχνά

Όταν η πρώτη ισοβίτισσα της Κύπρου συγκλόνιζε το παγκύπριο

Πρωί 15ης Αυγούστου 2008.

Η Αστυνομία μεταβαίνει σε οικία στον Άγιο Δομέτιο, όπου εντοπίζει πάνω από το πτώμα γυναίκας την 29χρονη δασκάλα Ευτυχία Ζαρρή και δίπλα τη μεγαλύτερη αδελφή της, η οποία εξιστόρησε στους αστυνομικούς τα πάντα. Η 29χρονη δασκάλα πυροβόλησε την 25χρονη αδελφή τους Έλλη. Οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο θάνατος της Έλλης Ζαρρή προήλθε από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Στο δωμάτιο της 29χρονης βρέθηκε κυνηγετικό όπλο ΔΟΚΟ, με το οποίο έγινε το φονικό. Λίγες μέρες μετά το φονικό η Ευτυχία ομολογεί τη δολοφονία της αδελφής της Έλλης και καταδικάζεται σε ισόβια.

Η καταδίκη της σε ισόβια επικυρώθηκε και από το Εφετείο, το οποίο απέρριψε την εκδοχή ότι είχε μειωμένη ευθύνη λόγω ψυχιατρικών διαταραχών.

Το Φεβρουάριο του 2017 η Ζαρρή επανήλθε στο προσκήνιο αφού διεκδικούσε μέσω αστικής αγωγής κατά του κράτους αποζημίωση αναφορικά με τον τρόπο κράτησής της όταν τελούσε υπόδικη, αλλά και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσής της στις φυλακές, πάντα κατά τον χρόνο που βρισκόταν υπό κράτηση.

Ξανά στο δικαστήριο η πρώτη ισοβίτισσα της Κύπρου Ευτυχία Ζαρρή… Σκότωσε την αδελφή της
Σκότωσε την αδελφή του με το laptop

Άλλη μια οικογενειακή τραγωδία, με θύμα και θύτη αδέλφια, εκτυλίχθηκε στις 21 Ιανουάριου του 2014 στο συνοικισμό Λατσιών στη Λευκωσία.

Ο 25χρονος Ανδρέας Ευριπίδου Σάββα, σκότωσε την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του, κτυπώντας την επανειλημμένα στο κεφάλι με έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάλιστα ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία και ανέφερε ότι σκότωσε την αδελφή του. Η άτυχη Ζαχαρούλα Κυπριανού βρέθηκε στο χολ του σπιτιού μέσα σε λίμνη αίματος.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία είχε διενεργήσει τότε την αυτοψία, δήλωσε ότι το θύμα που πάλεψε για να γλιτώσει, δέχθηκε πολλά κτυπήματα στο κεφάλι, με μεγάλο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η οικία όπου εκτυλίχθηκε το φονικό στον συνοικισμό των Λατσιών

Σε δηλώσεις του, ο τότε αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε ότι «θύτης και θύμα, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και είχαν τεθεί υπό την παρακολούθηση του Γραφείου Ευημερίας».

Στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας ήταν η μητέρα των δύο αδελφών, η οποία αντιλήφθηκε τι συνέβη, αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει, λόγω τετραπληγίας.

Ο 25χρονος απεβίωσε στις Κεντρικές Φυλακές ένα χρόνο αργότερα.

 

Exit mobile version