Site icon Hallocy

Δύο μπαμπάδες γίνονται viral για όσα έγιναν την πρώτη μέρα που υιοθέτησαν τον γιο τους

Ο Πωλ και ο Γκρεγκ υιοθέτησαν τον μικρό Γκέιβιν και έκτοτε όλων τους η ζωή έχει γίνει υπέροχη

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την οικογένεια στη ζωή. Με τόσα κακά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, όλοι θέλουν να νιώθουν την αγάπη και τη φροντίδα. Δυστυχώς, υπάρχουν τόσα πολλά άτυχα παιδιά που δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν την αγάπη και τη στοργή που χρειάζονταν μεγαλώνοντας. Το να μεγαλώνεις μέσα στην κακοποίηση ή κάπου που νιώθεις ανεπιθύμητος μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου για πάντα και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια μακροχρόνια μάχη με την κατάθλιψη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε ανάδοχους γονείς, των οποίων η μόνη επιθυμία είναι να κάνουν καλύτερη τη ζωή ενός παιδιού.

Πρόσφατα το ίντερνετ πήρε φωτιά όταν δύο μπαμπάδες κοινοποίησαν μία αξιαγάπητη φωτογραφία

«Ο Γκρεγκ και εγώ συναντηθήκαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012 και στο πρώτο μας ραντεβού πήγαμε για φαγητό και για ταινία. Αφού βγαίναμε για τρεις μήνες, μετά μετακόμισα στο Ρόουντ Άιλαντ για να ζήσουμε μαζί στο σπίτι του Γκρεγκ. Τους επόμενους μήνες συζητήσαμε για το πόσο πολύ θέλαμε και οι δυο μας ένα παιδί και είμαστε πολύ αγχωμένοι εάν είχαμε όλα τα εφόδια για να γίνουμε γονείς. Συζητήσαμε για την περίπτωση της παρένθετης μητέρας αρκετά. Κάναμε μια μικρή αναζήτηση για τη διαδικασία και ανακαλύψαμε ότι χρειαζόταν 75 με 150 χιλιάδες δολάρια για την όλη διαδικασία. Από κοινού αποφασίσαμε πως με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να κάνουμε τη ζωή ενός παιδιού καλύτερη», είπε ο Πωλ στο Bored Panda.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαδικασία της τεκνοθεσίας σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση

«Ανακαλύψαμε πως στο Ρόουντ Άιλαντ ήταν σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που λεγόταν “Become an Anchor”. Ήταν για ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς ή να υιοθετήσουν. Σε ένα Σαββατοκύριακο θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε όλα τα σεμινάρια για την υιοθεσία. Ήταν πολύ δύσκολο. Ξεκινήσαμε Παρασκευή βράδυ, μείναμε σε ένα ξενοδοχείο στο Πρόβιντενς, και μαζί με άλλους 300 ανθρώπους ήμασταν στα σεμινάρια για 6 ώρες την παρασκευή, 12 το Σάββατο και 8 την Κυριακή. Μάθαμε όσα μπορούσαμε να μάθουμε για την νομοθεσία, τη διαδικασία, τις δομές υποστήριξης κτλ. Γελάσαμε, κλάψαμε πολύ ακούγοντας τις ιστορίες άλλων ανθρώπων και συναντήσαμε υπέροχους ανθρώπους. Μετά από αυτό προγραμματίσαμε την επιθεώρηση του σπιτιού μας και επιλέξαμε μια υπηρεσία αναδοχής για να συνεργαστούμε. Μετά από αυτό το βουνό από χαρτιά και εμπόδια, ήμασταν τελικά έτοιμοι να υιοθετήσουμε».

Σύμφωνα με την οικογένεια, το δυσκολότερο κομμάτι ήταν το να επιλέξουν παιδί

Όπως είπε ο Πωλ στο Bored Panda, το πιο ανησυχητικό για αυτούς ήταν ότι η υπηρεσία τους ταίριαξε με πέντε παιδιά τα οποία θεώρησε πως ήταν τα καταλληλότερα για αυτούς και τους ζήτησε να διαλέξουν.

«Αισθανθήκαμε πολύ περίεργα έχοντας να επιλέξουμε λες και διαλέγαμε ένα γατάκι ή σκυλάκι. μας τάραξε λίγο ο τρόπος που λειτουργούσε το πράγμα».

«Το πρώτο παιδί ήταν ο Γκέιβιν. Είχε ένα ιστορικό σκληρής κακοποίησης. Έπασχε από Διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, από εναντιωματική προκλητική διαταραχή και από το σύνδρομο μετατραυματικού στρες. Μας είπαν αμέσως ότι αυτό θα ήταν το πιο δύσκολο παιδί και θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο, προσοχή και υπομονή. Στη συνέχεια μας είπαν τα πάντα για τα υπόλοιπα παιδιά. Ακόμη και τώρα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να σου πούμε τι ήταν. Κάτι πάνω στον Γκέιβιν με τράβηξε, μου κόλλησε στο μυαλό και δεν μπορούσα να το βγάλω από το κεφάλι μου».

Ο Πωλ λέει πως σοκαρίστηκε από όλα τα θετικά σχόλια που δέχτηκαν, «Σοκαρισμένος, τρελαμένος, ταπεινός και υπερήφανος. Φτιάξαμε τα μπλουζάκια γιατί σκεφτήκαμε ότι είναι αστεία και χαριτωμένα. Είχαμε πολλές επισκέψεις από συγγενείς και φίλους και μετά θα πηγαίναμε στην Ντίσνεϊ, οπότε είπαμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι θα τραβούσε τόση προσοχή και ότι θα έβγαινε εκτός του κύκλου των φίλων μας. Δεχτήκαμε και μερικά παράξενα σχόλια, γεμάτα μίσος και προσβλητικά πράγματα όπως ότι δεν θα μεγαλώσει φυσιολογικά, ότι θα τον κοροϊδεύουν και άλλες πολύ ενοχλητικές δημοσιεύσεις που δεν θα επαναλάβω. Τίποτα δεν θα αλλάξει αυτό που κάναμε και κάνουμε και νιώθω μεγάλη χαρά όταν σκέφτομαι ότι κάποιο παιδί εκεί έξω που δυσκολεύεται με την σεξουαλικότητά του ή έχει γονείς του ίδιου φύλου το δει σαν κάτι το πιθανό, κάτι που είναι αποδεκτό και για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεται».

Δείτε το βίντεο από τη μέρα που υιοθετήθηκε ο Γκέιβιν:

Τώρα, σύμφωνα με τον Πωλ, ο γιος τους είναι πανευτυχής και το ίδιο είναι και οι άνθρωποι που βλέπουν τη φωτογραφία τους

 

Exit mobile version