Site icon Hallocy

Νέα μαρτυρία για τον 35χρονο serial killer: “Τα μάτια του ήταν σαν του διαβόλου”

Την πρόθεση των Αρχών να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ερευνών, εξετάσεων και εμπειρογνωμοσύνης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν στα στυγερά εγκλήματα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, επιβεβαίωσε την πρόθεση της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας και της Νομικής Υπηρεσίας να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης και να παραπέμψουν τον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τη λήξη του πέμπτου διατάγματος κράτησης του για οκτώ ημέρες.

“Η Αστυνομία διαχειρίζεται τις υποθέσεις σε δύο πτυχές. Από τη μία η διερεύνηση και από την άλλη οι έρευνες. Υπάρχει αρκετά καλή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από πλευράς ηγεσίας της Αστυνομίας έγιναν ενέργειες για εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό και συνεχίζουν να γίνονται.”

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τερματισμού των ερευνών, ο κύριος Αγγελίδης τόνισε ότι στο παρόν στάδιο δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση, παρά τις πολυήμερες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών σε Κόκκινη Λίμνη και λίμνη Μεμί.

“Σε ότι αφορά το ανακριτικό έργο, οι εξετάσεις συνεχίζονται στη βάση της σοβαρότητας που έχει καθοριστεί από την ανακριτική ομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν ακόμη και τις γιορτές του Πάσχα ερευνόντας αυτές τις υποθέσεις. Με την απόφαση καταχώρησης της υπόθεσης, ενδεχομένως να συνεχίζονται οι εξετάσεις. Αλλά υπάρχει μεγάλο ανακριτικό έργο και αυτό θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.”

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και άλλα θύματα του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι οι ανακρίσεις, οι έρευνες και οι εξετάσεις συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής διερευνόνται όλα όσα ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

“Αυτά είναι τα δεδομένα και προχωρούμε με βάση αυτά τα δεδομένα. Εάν υπάρξουν άλλες εξελίξεις από τις ανακρίσεις και τις έρευνες, αυτό θα διαφανεί”

Ο κύριος Αγγελίδης επισήμανε ότι στο στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες έχουν ληφθεί απαντήσεις για αρκετά από τα ερωτήματα της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, μία νέα μαρτυρία για τη δράση του 35χρονου serial killer έφερε στο φως της δημοσιότητας το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 Ελλάδος. Σύμφωνα με γυναίκα από τις Φιλιππίνες, λίγες μόνο ώρες πριν από την σύλληψη του, συνάντησε τον επονομαζόμενο “Ορέστη” σε πολυκατάστημα της Λευκωσίας και εάν “δεν σκεφτόταν λίγο περισσότερα τα λεγόμενά του θα ήταν και αυτή ένα από τα θύματά του.”

“Τον συνάντησα σε κεντρικό πολυκατάστημα στις 11 Απριλίου, την Πέμπτη το πρωί πριν συλληφθεί. Ήταν πολύ καλός, με ρώταγε πως είσαι, από πού είσαι, πόσα χρόνια είσαι στην Κύπρο; και μετά με ρώτησε αν θέλω δουλειά, μερική απασχόληση”

«Ξαφνικά με συνόδευσε από το πολυκατάστημα στην στάση του λεωφορείου», είπε, συμπληρώνοντας: «Με ρώτησε πόσα χρήματα παίρνω την ώρα στη δουλειά μου. Του είπα 6 ευρώ την ώρα. Μου λέει «δεν πειράζει, έχω πολλά λεφτά. Μου ζήτησε να πάω μαζί του αλλά του έλεγα όχι, όχι δεν θέλω γιατί έχω δουλειά. Μου πρότεινε να μου δώσει περισσότερα λεφτά, όσα ήθελα, αν ήθελα να πάω σουπερμάρκετ θα μου έπαιρνε ότι ήθελα».

«Αν τον δεις, μοιάζει πολύ καλός, αλλά τα μάτια του δεν ήταν. Τα μάτια του ήταν σαν του διαβόλου»

alphanews.live

Exit mobile version