Site icon Hallocy

Υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον Παναγιώτη; Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις

Συμπληρώθηκε ο φάκελος της υπόθεσης για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή της τεχνικής σχολής Λάρνακας Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους, ο οποίος απεβίωσε κατά τη διάρκεια εφηβικού πάρτι που έλαβε χώρα στην κοινότητά του, τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου, έπειτα από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Προηγουμένως έκανε εμετό και λιποθύμησε. Οι προσπάθειες των παρευρισκομένων για να τον επαναφέρουν απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό του, ο θάνατος του 16χρονου οφείλεται σε ασφυξία από εισρόφηση εμεσμάτων έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από τις καταγγελίες που έγιναν από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου νεαρού, ότι ο Παναγιώτης βίωνε συστηματικό μπούλινγκ (κυρίως για τον σωματότυπό του) και ότι το μοιραίο βράδυ είχε δεχθεί πιέσεις από νεαρούς για να πιει με το ζόρι μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, η πενταμελής ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας έπιασε αμέσως δουλειά, λαμβάνοντας έναν μεγάλο αριθμό καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 16χρονου, από το σχολείο του καθώς και από πρόσωπα που ήταν παρόντα στο εφηβικό πάρτι. Οι καταθέσεις αποσκοπούσαν στο να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 14ης Απριλίου και κατά πόσον υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες.

Στη Νομική Υπηρεσία

Όπως πληροφορούμαστε το έργο της διερεύνησης έχει ολοκληρωθεί, ο ογκώδης φάκελος της υπόθεσης συμπληρώθηκε και τις αμέσως προσεχείς μέρες (πολύ πιθανόν αυτή την εβδομάδα) αναμένεται να διαβιβαστεί ενώπιον του γενικού εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Στον φάκελο καταγράφονται και οι εισηγήσεις της ανακριτικής ομάδας που πήρε τις καταθέσεις. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο, κατά πόσο δηλαδή οι πράξεις ορισμένων νεαρών που ήταν παρόντες το συγκεκριμένο βράδυ στο πάρτι συνιστούν ή όχι ποινικά αδικήματα, θα τον έχει ο Κώστας Κληρίδης, αφού προηγουμένως μελετήσει τον φάκελο.

Υπάρχουν και βίντεο

Παράλληλα, οι ανακριτές έχουν περισυλλέξει κι έναν μεγάλο αριθμό τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση, μεταξύ αυτών και βίντεο που δείχνουν το μπούλινγκ που δεχόταν ο 16χρονος από άλλους συνομήλικούς του. Υπενθυμίζουμε, ότι κάποια βίντεο, στα οποία ο άτυχος μαθητής φαίνεται να σπρώχνεται και να ρίχνεται στο έδαφος (όχι το βράδυ του πάρτι) ή να εξαναγκάζεται να πιει ποτό, έχουν προβληθεί και από τηλεοπτικά κανάλια. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η νομοθεσία της Κύπρου δεν περιλαμβάνει αδικήματα που σχετίζονται με μπούλινγκ… Ο Παναγιώτης Στεφανή ήταν το μοναχοπαίδι της οικογένειάς του και ο αδόκητος θάνατός του βύθισε στο πένθος την κοινότητα των Τρούλλων.

politis.com.cy

Exit mobile version