Site icon Hallocy

Αποχωρεί την Πέμπτη ο Ιωνάς… Το φαβορί για τη διαδοχή

Την προσεχή Πέμπτη ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου αποχωρεί από τη θέση του και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να διορίσει τον διάδοχο του.

Ο κ. Νικολάου ολοκληρώνει το κυβερνητικό έργο την προσεχή Πέμπτη –με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του τομέα της Δικαιοσύνης– και παραδίδει το χαρτοφυλάκιο.
Μια πρώτη άσκηση έγινε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους στενούς συνεργάτες του. Συζητήθηκαν και ονόματα χωρίς ωστόσο να «κλειδώσει» κάποιο εξ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι.

Το επικρατέστερο σενάριο

Η σεναριολογία θέλει το όνομα του δικηγόρου Κυριάκου Κούσιου να βρίσκεται στον κατάλογο των ονομάτων που έχει ενώπιον του ο Πρόεδρος. Στο κομματικό παρασκήνιο παίζει και το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη, περισσότερο λόγω της αποτυχίας του να εκλεγεί στην Ευρωβουλή, αφού ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει η υπουργοποίηση στο συγκεκριμένο υπουργείο.

To who is who του Κυριάκου Κούσιου
Ο Κυριάκος Κούσιος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952 και σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου και είναι Ανώτερος Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Κούσιος& Κορφιώτης Δ.Ε.Π.Ε. Ο κ. Κούσιος διετέλεσε Αντιδήμαρχος Στροβόλου, μέλός του Προξενικού Σώματος, Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Δημόσιων Εταιρειών καθώς επίσης και μέλος Αθλητικών και άλλων Σωματείων.

Πηγή: philenews

Exit mobile version