Site icon Hallocy

ΓεΣΥ: Στη δημοσιότητα ο προκαταρκτικός κατάλογος φαρμάκων

Στη δημοσιότητα του προκαταρκτικού καταλόγου των φαρμάκων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και θα αποζημιώνονται από το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) από την 1η Ιουνίου 2019, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει πέραν των χιλίων φαρμάκων και θα εμπλουτίζεται ενόσω οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μας ενημερώνουν ότι θα μπορούν να τροφοδοτήσουν την αγορά με νέα φάρμακα. Ο τελικός κατάλογος περιλαμβάνει περίπου1500 φάρμακα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Αθως Τσινωντίδης απάντησε και για το τι θα γίνει με τα φάρμακα που χρειάζονται οι δικαιούχοι και δεν θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Ανέφερε συγκεριμένα, «αυτή την στιγμή αυτά τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι τα προϊόντα που σήμερα έχουν πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα».

Είναι σημαντικό όμως, συνέχισε, να πούμε ότι κάποια φάρμακα, τα οποία είναι ακριβές θεραπείες, τις οποίες οι δικαιούχοι ασθενείς λαμβάνουν από τα κρατικά νοσηλευτήρια, αυτά τα φάρμακα δεν εμφανίζονται στον κατάλογο που θα δημοσιευτεί και οι δικαιούχοι αυτοί θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Exit mobile version