Site icon Hallocy

Καταδικάστηκε για 3 φόνους και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κύπρο

Καταδικάστηκε για 3 φόνους και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κύπρο – Με απόφαση Ανωτάτου – Έντονο προβληματισμό για τον χειρισμό εξέφρασε το Διοικητικό Δικαστήριο
Ελεύθερος με απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου κυκλοφορούσε Τούρκος υπήκοος, καταδικασθής για διάπραξη τριών φόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Διοικητικό Δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τους χειρισμούς από τα αρμόδια όργανα. Συγκριμένα, το Δικαστήριο σημείωσε καταληκτικά ότι «φαίνεται να πρόκειται για περίπτωση υπόδικου για τον οποίο θα έπρεπε άμεσα να ληφθούν τα δέοντα μέτρα για την έκδοσή του και όχι μέτρα απέλασης».

Ο Τούρκος υπήκοος προσέβαλε το διάταγμα κράτησής, το οποίο εκδόθηκε καθότι κρίθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη στη βάση ενημέρωσης από την Ιντερπόλ. Το καλοκαίρι του 2006, καταδικάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάπραξη τριών φόνων και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, με το δικαστήριο να του επιβάλλει διά βίου φυλάκιση με ελάχιστη έκτιση ποινής τα δεκατέσσερα έτη και τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το 2009 μεταφέρθηκε στην Τουρκία για να συνεχίσει εκεί να εκτίει την ποινή του. Σε άγνωστο χρόνο εισήλθε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία και εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο. Ακολούθως οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όπου καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, παράνομη κατοχή περιουσίας, ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή.

Πριν εκτίσει την ποινή του υπέβαλε αίτηση πολιτικού ασύλου. Τον Σεπτέμβριο του 2018 εκδόθηκαν εναντίον του διατάγματα κράτησης και απέλασης. Ωστόσο, στις 2 Μαΐου 2019, αφέθηκε ελεύθερος με διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου προσέφυγε προσβάλλοντας ως παράνομη την κράτησή του. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, το Δικαστήριο έκρινε πως «συνιστά επαρκή λόγο για προστασία της δημόσιας τάξης» το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο, αντί να εκτίει ποινή φυλάκισης στην Τουρκία, κυκλοφορούσε ελεύθερα στην Κύπρο.

cyprustimes.com

Exit mobile version