Site icon Hallocy

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 6χρονης Σιέρα από τον «Ορέστη»

Μετά και τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιατό έκλεισε οριστικά ο κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά.

Στη σκηνή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παππέτα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πτώμα της 6χρονης ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ενώ εντοπίστηκε σε βάθος 6 μέτρων.

Από πλευράς Αστυνομίας θα ζητηθεί εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι μετά από πολύωρη ανάκριση ο 35χρονος υπέδειξε νεότερο σημείο όπου πέταξε το πτώμα του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι με τσιμεντομπλόκ.

«Εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 14.30 εδώ στη λίμνη Μεμί, σε βάθος περίπου έξι μέτρων ανθρώπινο πτώμα μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης, έγινε η ανάσυρση από δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες και ακολούθησε η αυτοψία από τους ιατροδικαστές», είπε στις δηλώσεις του στο χώρο τη λίμνης ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πότε θα γίνει η νεκροτομή.

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ως προς τη διερεύνηση αυτών των σοβαρών υποθέσεων», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν σίγουρα εξετάσεις για την ταυτοποίηση του πτώματος και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν».

«Αντιλαμβάνεστε», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «ότι αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου, έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα από καταθέσεις και αυτή η εξέλιξη έτσι ώστε να είναι όλα τεκμηριωμένα».

«Για ακόμη μια φορά η επιμονή όλων, πρώτα της ανακριτικής ομάδας και όλων όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρμοδίων υπηρεσιών και άλλων προσώπων ήταν σημαντικές, έτσι ώστε να υπάρχει και το σημερινό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν ο ύποπτος έκανε νέες υποδείξεις σήμερα στο χώρο, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «όσον αφορά τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες αφορούν το ανακριτικό έργο, εκείνο το οποίο μπορούμε να δηλώσουμε είναι το αποτέλεσμα το οποίο υπάρχει σήμερα».

Πρόσθεσε, δε, ότι ενόψει του γεγονότος ότι την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης, «θα ζητηθεί από τους ανακριτές ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου και σίγουρα στο δικαστήριο θα αναφερθούν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι γνωστό και το έχουμε δηλώσει ότι είναι από τις σοβαρότερες υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων – και το τονίζω – το μεγάλο αριθμό καταθέσεων που είναι πέραν των 700, ίσως να είναι και πολύ περισσότερες, του μεγάλου αριθμού τεκμηρίων και εξετάσεων και ερευνών που γίνονται για τις υποθέσεις».

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ). Για όλα τα θύματα είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για την εξαφάνισή τους, εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Κύπρος serial killer: Αυτά είναι τα θύματα του 35χρονου
Η 38χρονη Marry Rose. Εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο μεταλλείο του Μιτσερού. Η άτυχη γυναίκα είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα στις 5 Μαϊου του 2018.

H 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra. Ο 35χρονος υποστηρίζει ότι πέταξε το πτώμα της στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Τα ίχνη της 6χρονης χάθηκαν στις 5 Μαΐου του 2018.

H 28χρονη Arian Palanas Lozano. Τα ίχνη της χάθηκαν στις 21/07/2018. Ο δράστης ομολόγησε ότι τη σκότωσε στο σπίτι του. Φέρεται να είναι το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Η Maricar Valdez Arquiola. Τα ίχνη της χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Ο «Ορέστης» ομολόγησε στους ανακριτές της υπόθεσης το φόνο της.

Η 36χρονη Livia Florentina Bunea και η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea. Είχαν εξαφανιστεί από την οικία που διέμεναν στη Λευκωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Πηγή: offsite.com.cy

Exit mobile version