Πέμπτη, Δεκέμβριος 5

Στο πορτοκαλί ο συναγερμός για τον καιρό-Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ούτε τον Χειμώνα δεν είδαμε να εκδίδεται πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καιρό. Όπως αναφέρεται, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι, οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά.

Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Σ’ ότι αφορά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα και το τριήμερο του κατακλυσμού, η Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν προβλέπει ιδιαίτερη διαφοροποίηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά και βόρεια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται χαµηλές νεφώσεις. Τις απογευµατινές ώρες όµως, θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Διαβάστε επίσης