Site icon Hallocy

Τι σημαίνει ισόβια, ο λόγος σύγχυσης-“Ίσως βάλει νομικό ο Ορέστης”

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο νομικός και εγκληματολόγος Αλέξης Αλεξάνδρου αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου και την πορεία, πλέον, με την καταχώρηση της υπόθεσης.

Ο κ. Αλεξάνδρου ξεκαθάρισε και τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Όπως ανέφερε, σε μια παλαιότερη υπόθεση το Κακουργιοδικείο είχε κάνει ερμηνεία και αυτή η ερμηνεία σήμαινε για το υπόλοιπο της βιολογικής του ζωής. «Ο κανονισμός των φυλακών έλεγε τότε για 20 χρόνια.

Αυτό το ζήτημα είχε ξεκαθαριστεί με αίτημα του τότε καταδίκου Καυκαρή στο ΕΔΑΔ. Εκεί ερμηνεύτηκε το δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης μετά από 12 χρόνια. Το αίτημα αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξεταστεί», υπογράμμισε ο νομικός και εγκληματολόγος.

Κληθείς να απαντήσει για το προφίλ του κατά συρροή δολοφόνου και την ηρεμία που παρουσιάζει ενώπιον Δικαστηρίου ο Κύπριος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, είπε ότι γενικά «οι κατά συρροή δολοφόνοι έχουν ψύχραιμο προφίλ. Αντλούν τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό θέλουν. Χρησιμοποιούν ενσυνείδητες, αντανακλαστικές μεθόδους. Οι υποδείξεις σκηνών ενδεχομένως να εντάσσονται σε αυτή τη συνεχόμενη δημοσιότητα».

Σχετικά με τον λόγο που δεν εκπροσωπείται, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι «πρόκειται για υπόθεση που από μόνη της θα τον καταδικάσει. Αν λάβουμε υπόψη την Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε, αυτό σημαίνει ότι προσμέτρησε αρκετούς παράγοντες στο να μην ζητήσει νομική εκπροσώπηση. Ενδεχομένως να ζητήσει νομική εκπροσώπηση για τον βιασμό, κατηγορία την οποία δεν παραδέχεται», σημείωσε.

sigmalive.com

Exit mobile version