Site icon Hallocy

Πάει για ομολογία ενώπιον Δικαστηρίου ο Λοΐζος Τζιωνής

Ενώπιον Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί ο Λοΐζος Τζιωνής, κατηγορούμενος για την υπόθεση του διπλού φονικού που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2017 στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε χρόνο να συζητήσει με τον κατηγορούμενο, τότε ο Λοΐζος Τζιωνής επέμεινε ότι “δεν χρειάζεται χρόνο” και ερωτηθείς από το δικαστήριο τι θέλει είπε: “θέλω να αλλάξω απαντήσεις στις κατηγορίες που με βαρύνουν”.

Τότε το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, μετά το διάλειμμα ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε αναβολή ώστε να συναντηθεί με τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές για το θέμα για να του εξηγήσει “περισσότερα πράγματα”.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι “παραδοχές επί προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές” και διερωτήθηκε εάν δεοντολογικά μπορεί να μείνει απαθής και εάν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος έχει αποφασίσει να παραδεχτεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η Κατηγορούσα Αρχή ως επίσης και οι άλλοι δύο συνήγοροι υπεράσπισης δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή της υπόθεσης μέχρι σήμερα, το οποίο και ενέκρινε το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα:

του φόνου εκ προμελέτης,
της συνωμοσίας για φόνο,
της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος,
της ληστείας,
της εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος
της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό
και της μεταφοράς επιθετικών όπλων

Μη παραδοχή δήλωσε μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Ωστόσο στη συνέχει ο Τζιωνής άλλαξε στάση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

alphanews.live

Exit mobile version