Site icon Hallocy

Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 24/6 ο Νίκος Μεταξάς – Αντιμέτωπος μέχρι και με 7 φορές ισόβια

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμπεται ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος μέχρι τότε θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές. Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της Αστυνομίας, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης των ερευνών.

Το πόσο μακρά θα είναι η διαδικασία θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος ο Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τα εγκλήματα κατά την ανάκριση, έχοντας υποδείξει και τα σημεία στα οποία είχε πετάξει τις σορούς μετά τις δολοφονίες. Αν δεν αλλάξει τη στάση του και αποδεχθεί τις κατηγορίες, τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ γρήγορα, ώστε να κηρυχθεί ένοχος για να ακολουθήσει η επιβολή ποινής.

Μπροστά σε 7 ισόβια

Ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τους επτά φόνους των πέντε γυναικών και των δύο παιδιών είναι αντιμέτωπος με καταδίκη που προβλέπει διά βίου φυλάκιση για τον κάθε ένα προμελετημένο φόνο. Αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας, προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων κ.λπ. Είναι, σχεδόν, βέβαιο ότι δεν θα αποφύγει τον «τίτλο» του ανθρώπου που καταδικάστηκε με την βαρύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό δικαστήριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την κατηγορία για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε με δική της συναίνεση.

politis.com.cy

Exit mobile version