Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου

Προσφέρει και μετά θάνατον στον άνθρωπο ο άνθρωπος Δημήτρης Χριστόφιας

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται την ερχόμενη Τρίτη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι χθες το απόγευμα, χάνοντας την μάχη από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μετά το εξάωρο λαϊκό προσκύνημα (9:00-15:00) στο οποίο θα τεθεί η σορός του Δημήτρη Χριστόφια την ερχόμενη Τρίτη, θα τελεστεί η κηδεία του από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ είναι αντί κατάθεσης στεφάνων να γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

Το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ιδρυθεί τον Νοέμβριο του 2013, με στόχο την παροχή βοήθειας και έμπρακτης στήριξης σε άτομα που λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Το Δίκτυο παρέχει μια σειρά από προγράμματα για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη από γιατρούς και ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για διαχείριση δανείων ή άλλων οικονομικής φύσεως θεμάτων, δωρεάν παράδοση απογευματινών μαθημάτων και πληροφόρηση ανέργων για προγράμματα.

Συντελεστές του Δικτύου είναι η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και οι Επαρχιακές Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος, σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους και ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών φορέων και ελεύθερων επαγγελματιών.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης