Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Μεταξάς: Τίτλοι τέλους στην χειρότερη εγκληματική εκστρατεία στην ιστορία μας

Με την επιβολή της μεγαλύτερης ποινής στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κλείνει ο κύκλος της υπόθεσης του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου που συγκλόνισε το Παγκύπριο. Ο Νίκος Μεταξάς που κρίθηκε ένοχος συνολικά σε 12 κατηγορίες για τις δολοφονίες 5 γυναικών και δύο κοριτσιών, άκουσε σήμερα με δάκρυα στα μάτια την ποινή που του επιβλήθηκε η οποία αντιστοιχεί σε δια βίου φυλάκιση για κάθε ένα από τους φόνους που διέπραξε.

Η Κύπρος βίωσε με αγωνία αλλά και συγκλονισμό τις φρικτές αποκαλύψεις της χειρότερης υπόθεσης που βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπη από τις 14 Απριλίου όταν ανευρέθηκε το πρώτο πτώμα του serial killer. Ακόμα και τώρα αιωρούνται πολλά ερωτήματα σε σχέση με τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του Μεταξά, ενώ η κυπριακή δικαιοσύνη, λειτούργησε με διαδικασία εξπρές καταλήγοντας σε απόφαση, δύο μόλις ώρες μετά που κρίθηκε ένοχος και αφού παραδέχθηκε τα ειδεχθή του εγκλήματα.

“Εκστρατεία φόνων ανυπεράσπιστων γυναικών”

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής που έκανε λόγο για αποτρόπαιες πράξεις αναφέρθηκε στα γεγονότα, στο γεγονός ότι όλα τα θύματα ήταν αλλοδαπές, ενώ επισήμανε ότι δεν δίστασε να δολοφονήσει δύο παιδιά. Τα εγκλήματα του Νίκου Μεταξά είπε ο δικαστής, μπορούν να χαρακτηριστούν ως εκστρατεία φόνων ανυπεράσπιστων γυναικών.

Όταν ο δικαστής έδωσε τον λόγο στον Μεταξά, αυτός απολογήθηκε για τα απεχθή του εγκλήματα προς τις ψυχές και τους συγγενείς των θυμάτων για τον άδικο πόνο που προκάλεσε.

«Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έργο των ερευνών

Στη διάρκεια των ερευνών λήφθηκαν 700 καταθέσεις εξετάστηκαν 500 και πλέον τεκμήρια ενώ τεράστιο έργο είχε προηγηθεί από κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό των σορών των 7 θυμάτων. Καταλυτικό ρόλο στην εξυχνίαση των υποθέσεων έπαιξε το Γραφείο Καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς το μοτίβο που δρούσε ο Νίκος Μεταξάς, ήταν μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης που χρησιμοποιούσε με ψεύτικους λογαριασμούς για να προσεγγίζει τα θύματα του.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ

Η ώρα των ευθυνών

Η υπόθεση ανέδειξε σοβαρά κενά και παραλήψεις και στο αστυνομικό σώμα. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας η οποία θα πρέπει να αποτελέσει την επόμενη ημέρα σε μια Κύπρο που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τον σεισμό που προκάλεσε η συγκεκριμένη υπόθεση.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης