Site icon Hallocy

Σπάραξε στο κλάμα ο Μεταξάς: «Συγνώμη στα παιδιά και τις οικογένειες τους» – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Σε δύο ώρες η ποινή

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου οδηγήθηκε σήμερα ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος παραδέχθηκε τη διάπραξη των επτά στυγερών δολοφονιών πέντε γυναικών και δυο παιδιών.

Ο 35χρονος παραπέμθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία, κατηγορούμενος σε επτά στυγερά εγκλήματα.

Ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης.

Η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά φακέλους, που αφορούν στις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών .Ο 35χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επέβαλε ποτέ κυπριακό δικαστήριο. Επτά φορές ισόβια… μία για κάθε ένα από τα θύματά του. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μεταξάς αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Είπε επτά φορές «παραδέχομαι»
Ο 35χρονος ίλαρχος οδηγήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Νίκος Μεταξάς παραδέχθηκε όλους τους φόνους εκ προμελέτης.

Τα θύματα του 35χρονου ίλαρχου ήταν η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Σοκαριστικά στοιχεία για τις δολοφονίες
Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση στοιχείων από τις καταθέσεις αλλά και γεγονότα από την κάθε υπόθεση δολοφονίας.

Τα στοιχεία διαβάζει η κατηγορούσα αρχή.

«Βαριές κακώσεις και χτυπήματα στην σπονδυλική στήλη» ανέφερε σχετικά με την υπόθεση θανάτου της άτυχης Μarry Rose, η σορός της οποίας ανασύρθηκε από το φρεάτιο ανελκυστήρα στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού.

«Η Marry Rose είπε στη φίλη της ότι θα πάρει τη Σιέρα μαζί της, γιατί ο Μεταξάς ήθελε να παίξει με τα παιδιά του», συνέχισε η κατηγορούσα αρχή.

Κατηγορούσα Αρχή: Σε ότι αφορά τη Λιβία και την Έλενα, ο κατηγορούμενες προβαίνει σε φτηνές δικαιολογίες στην κατάθεση του. Είπε ότι μιλούσαν στο facebook και ήρθαν σε σεξουαλική επαφή. Είπε ότι λόγω της κατάστασης της μικρής, πίστευε ότι η Λιβία εξέδιδε την κόρη της. Τότε την έπιασε από τον λαιμό (σ.σ τη Λιβία), την πίεσε μέχρι που πόνεσε τα δάκτυλα της. Είπε ότι του είχε γίνει εμμονή και όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο του το μίσος που έκρυβε μέσα του.

Σκότωσε τη Λίβια και έκατσε και την έβλεπε νεκρή ο Μεταξάς, σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο και έπνιξε το μωρό που βρισκόταν στο κρεβάτι.

Σε ότι αφορά τη Μαρικάρ ανέφερε ότι τη σκότωσε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής του «γιατί του ήρθαν αναμνήσεις της Λιβίας». Επίσης, ομολόγησε ότι εκ προμελέτης ήταν ο σχεδιασμός του για Μαρί και Σιέρρα.

Η Κατηγορούσα Αρχή αναφέρεται στην ομολογία του σε σχέση με τις δολοφονίες της Μαρί και της εξάχρονης Σιέρρα. Είπε ότι τις σκότωσε και θυμήθηκε τόπους που φωτογράφιζε και πήγε στα μέρη και τις πέταξε. «Δεν περνά μέρα που δεν τις σκεφτόμουν» είπε ο Μεταξάς.

Ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι και η Μαρί εξέδιδε την κόρη της όπως και η Λιβία που είχε σκοτώσει.

«Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω. Θυμήθηκα τη σφαγή των Ποντίων το 1922».

Η Κατηγορούσα Αρχή ξεκαθάρισε ότι πρόκειτο για ψευδείς καταθέσεις από τα δύο παιδιά δεν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα και οι μητέρες τους τα φρόντιζαν.

Σε ότι αφορά τη δολοφονία της Ασμίτα είπε ότι ενώ έκαναν σεξ την κατέγραφε και εκείνη το αντιλήφθηκε και του έφτυσε. «Τότε θύμωσα και θυμήθηκα τη Λιβία», είπε ο 35χρονος. Ακολούθως τη σκότωσε και την πέταξε στο πηγάδι.

Απολογείται ο Μεταξάς δακρυσμένος στο εδώλιο

Μεταξάς: Έχω διαπράξει τα εγκλήματα. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Όσο και αν το θέλω να πάρω το χρόνο πίσω, δεν μπορώ. Δεν θέλω να ζημιώσω τη Δημοκρατία»

«Ζητώ συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειες τους. Συγνώμη στα παιδιά. Συγνώμη από την κυπριακή κοινωνία η οποία διερωτάται πως ένας άνθρωπος έφθασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και μένα αλλά δεν βρήκα απάντηση. Έχω αναμνήσεις που προσπαθώ εδώ και δεκαετίες να ξεχάσω. Ζητώ και θέτω τον ευατό μου στη διάθεση ενδελεχούς μελέτης».

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Σε δύο ώρες η ποινή.

reporter.com.cy/

 

Exit mobile version