Hallocy

Δεν φαντάζεσαι τι έκαναν στην κόρη του Χριστόφια στο σχολείο;

Χαράλαμπος Προύντζος: Η άγνωστη ιστορία που τον συνδέει με τη Χριστίνα Χριστόφια

Απίστευτη αποκάλυψη από τον γνωστό δικηγόρο για την κόρη του Δημήτρη Χριστόφια

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το θάνατο του Τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, δεκάδες γνωστοί και όχι μόνο, αποχαιρετούν τον «σύντροφο» τους, για το μεγάλο ταξίδι.
Πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου και του εξωτερικού, καλλιτέχνες, απλοί πολίτες, στέλνουν τα μηνύματα τους, για τον Δημήτρη Χριστόφια, ενώ μια άγνωστη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την κόρη του Τέως Προέδρου, την ηθοποιό Χριστίνα Χριστόφια.

Συγκεκριμένα ο γνωστός δικηγόρος Χαράλαμπρος Προύντζος, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποκάλυψε τι τον συνδέει με την Χριστίνα Χριστόφια, ενώ αποκάλυψε ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο σχολείο.

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε, σε μια σχολική γιορτή, ο καθηγητικός σύλλογος ήγειρε θέμα για τη συμμετοχή της Χριστίνας στην παράσταση, που είχε ως θέμα τον ήρωα της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Μάλιστα όπως έγραψε, επειδή ήταν κόρη του Χριστόφια, αξιωματούχου του ΑΚΕΛ, το οποίο, όπως έκριναν, δεν είχε στηρίξει τον αγώνα της ΕΟΚΑ, κόπηκε από την παράσταση, και ηχογραφήθηκε μόνο η φωνή της.

Συγκεκριμένα έγραψε αναλυτικά: «Η Χριστίνα Χριστόφια ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερη μου στο σχολείο. Η ανάμνηση που θα μου μείνει αξέχαστη ήταν αυτή μιας τελικής γιορτής στην οποία το κεντρικό θέμα ήταν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Ο ρόλος του Ευαγόρα ανατέθηκε σε μένα και η Χριστίνα είχε το ρόλο της μητέρας του, εκπληκτική ηθοποιός από τότε. Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση ο καθηγητικός σύλλογος ήγειρε θέμα για τη συμμετοχή της Χριστίνας σε γιορτή για ήρωα της ΕΟΚΑ επειδή «ήταν κόρη του Χριστόφια, αξιωματούχου του ΑΚΕΛ» το οποίο, όπως έκριναν, «δεν είχε στηρίξει τον αγώνα της ΕΟΚΑ». Εν τέλει η φωνή της Χριστίνας η οποία ερμήνευσε με ασύλληπτο τρόπο τη φωνή της μάνας όταν ο Βαγορής οδηγούνταν στην αγχόνη, ηχογραφήθηκε σε στούντιο. Δεν ξέρω καν αν η Χριστίνα γνωρίζει αυτό το «πατριωτικό» παρασκήνιο των εσαεί συντηρητικών σχολείων μας. Σ’ εμένα όμως έμεινε από τότε η πικρή γεύση του στιγματισμού μιας ταλαντούχας και άξιας συμμαθήτριας μου, ενός νεαρού κοριτσιού, για τις πολιτικές πεποιθήσεις του πατέρα της και τις πολιτικές ιδεοληψίες κάποιων εκ των δασκάλων μας. Καλό ταξίδι Δημήτρη Χριστόφια. Επειδή η ανθρώπινη διάσταση σου δεν αμφισβητείται από κανέναν, ας ελπίσουμε η κρίση της πολιτικής σου πορείας να λάβει υπόψη το περιβάλλον στο οποίο έζησες εσύ και η οικογένεια σου και πολιτεύτηκες, ένα περιβάλλον παρανοϊκού εθνικισμού και συντηρητισμού».

mylife.offsite.com.cy

 

Exit mobile version