Τρίτη, Μάρτιος 31

Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Νίκου Μεταξά (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκπληξη προκάλεσε σε ειδικούς και εμπειρογνώμονες η χθεσινή αναφορά του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ότι ο ίδιος θέτει εαυτόν στη διάθεση επιστημόνων για περαιτέρω μελέτη. Φιλοξενούμενη στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η εγκληματολόγος Ελεάνα Φοιτίδου ανέφερε πως πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως σε άλλες περιπτώσεις στη διεθνή εγκληματολογία οι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έθεταν σε τόσο πρόωρο στάδιο τους εαυτούς τους στη διάθεση είτε εμπειρογνωμόνων είτε δημοσιογράφων.

Αυτό είπε λέει πολλά για τον συγκεκριμένο δράστη, ο οποίος έχει το ναρκισσιστικό στοιχείο και θέλει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και να συνεχίζει να διψά για επικοινωνία με οποιοδήποτε αρμόδιο. Ας μην ξεχνάμε συμπλήρωσε πως όλο αυτό το διάστημα ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους ανακριτές της υπόθεσης, κάτι που τελειώνει από τη στιγμή που οδηγείται για πάντα στις κεντρικές φυλακές. Δεν απέκλεισε να έχει ως στόχο να γραφτεί κάποιο βιβλίο για το άτομο του, ή να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ προκειμένου να αφήσει θρύλο πίσω του.

Τον ενδιαφέρει η εικόνα του

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απολογίας του, η κ. Φοιτίδου ανέφερε πως είναι εμφανές το ότι ο ίδιος ενδιαφερόταν για την εικόνα του προς την κοινωνία και για αυτό μπήκε στη διαδικασία να ετοιμάσει τέτοιου είδους απολογία.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης του, σημείωσε πως εμφανίζονται αρκετές αντιφάσεις αφού από τη μια λέει ότι σκότωνε γιατί του προκαλούσε ηδονή, ενώ από την άλλη συνέδεσε τη δολοφονία των δύο μητέρων και των παιδιών τους με δήθεν απόδοση ηθικής δικαιοσύνης και λύτρωσης. Αυτά είπε ενδεχομένως να αποτελούν σενάριο που ο ίδιος δημιούργησε στο μυαλό του σε μια προσπάθεια να «δικαιολογήσει» τα όσα έπραξε και στη συνέχεια να μπορεί να απολογηθεί.

Τι θα περιλαμβάνει μια τέτοια εξέταση από εμπειρογνώμονες;

Όπως εξήγησε ψυχολόγοι, εγκληματολόγοι, ψυχίατροι και άλλοι επιστήμονες θα μπορούσαν να ασχοληθούν στον καταρτισμό μιας ιστορικής διαδρομής από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε να διαπράττει τα εγκλήματα για να διαφανεί κατά πόσο είναι κάποια βιολογικά χαρακτηριστικά ή βιώματα που τον οδήγησαν στο πρώτο

alphanews.live

Διαβάστε επίσης