Site icon Hallocy

Στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία η σορός του Δ. Χριστόφια – Βίντεο

Στον ιερό ναό Της Του θεο Σοφίας στον Στρόβολο έφτασε εν πομπή η σορός του τέως του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια συνόδευσε μέχρι την εκκλησία πομπή από μέλη της ΕΔΟΝ, στελέχη του ΑΚΕΛ, και πλήθος κόσμου. Η πομπή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης φόρτισης με το πλήθος να χειροκροτεί και να τραγουδά το «της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ξένων ηγετών και αξιωματούχων

Πλήθος κόσμου στην ΠΕΟ

Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία βρέθηκε από τις 8:30 η σορός του Δημήτρη Χριστόφια, την οποία υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και δάκρυα στα μάτια. Πολίτες από όλες τις επαρχίες έσπευσαν στο οίκημα της ΠΕΟ για να αποχαιρετήσουν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ξένων ηγετών και αξιωματούχων. Η ημέρα σήμερα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η κηδεία του τέως Προέδρου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη. Άλλωστε ο Δημήτρης Χριστόφιας θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρόντες θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 8μελή αντιπροσωπεία του κόμματος, αντιπρόσωποι όλων των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, εκπρόσωποι οργανώσεων και κομουνιστικών-αριστερών κομμάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Το παρών του θα δώσει, εκπροσωπώντας την τ/κ κοινότητα, ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού. Θα παρευρεθούν επίσης οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Τζεμάλ Οζγιγίτ, Ιζετ Ιζτζιάν και Μουράτ Κανατλί.

Exit mobile version